ERDON Helyi sport hírek

2011.05.17. 14:55

Tanévet (is) zárnak a sportiskolások

<p>A Nagyváradi ISK diáksportolói a bajnoki küzdelmek végén most tanulmányaik sikeres befejezésére helyezhetik a hangsúlyt.</p>

A Sportiskola ifjúsági labdarúgói, röplabdázói, kosarazói, birkózói és atlétái számára immár befejeződtek a bajnoki viadalok, sokan közülük jelenleg már azérettségi vizsgákra készülődnek. A labdarúgó A csapat 3–0 arányú vereséget szenvedett Karánsebesen, a B együttes 3–0-ra győzött ugyanott. A tanintézmény igazgatója a tegnapi sajtótájékoztatón büszkén szólt három volt labdarúgójuk kiváló teljesítményeiről: korábban Domocoş a Bukaresti Dinamo, Anca a Kolozsvári CFR, idén pedig Antal a Galaci Oţelul csapatával szerezett bajnoki címet az I. Ligában! A kötöttfogású birkózók döntőjében egy hatodik, egy hetedik és egy kilencedik helyet is szereztek sportolóik.

Atlétikai Világnap

A Kolozsváron lebonyolított atlétikai Világnapon jól szerepeltek a Sportközépiskola diákjai: Andrei David országos csúccsal nyerte (62,93 m) az ifjúsági III. gerelyhajító versenyt, míg a lányoknál Gianina Mândrilă között lett első. A gyerekek gerelyhajító számát Pop Márk nyerte; edzőjük Liviu David. Kórodi Ibolya tanítványa, Andrada Naghiu a lányok távolugrásában második, fiúk között Kelemen Kristóf (edző: Oláh Róbert) harmadik lett. Magasugrásban Borbély Gergő (edző: Virgil Preda) második volt. Egy másik Preda-tanítvány, Ligia Grozav (ifjúsági III. Korosztály) 1.75 m-el magasugrásban megugrotta a franciaországi ifjúsági vb-n (idén július közepe) való részvételi szintet. Claudiu Haşegan (Mihai Eminescu) távolugrásban, Maria Andrei (Mihai Viteazul) 1500 m-en végzett az első helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!