ERDON Helyi sport hírek

2011.05.25. 15:56

Napos időben Rally Sprint

<p>Hétvégén folytatódik az ötfordulós Rally Sprint autós gyorsasági és ügyességi megyei bajnokság a szatmárnémeti Gorunului utcai ACR–gyakorlópályán. A meteorológusok napos időt ígérnek.</p>

Amennyiben az időjósok előrejelzései igazak, kellemes, napos időben zajlik majd szombaton a Rally Sprint autós gyorsasági és ügyességi megyei bajnokság második fordulója. Ez minden képpen jó hír lehet a versenyzőknek is, ugyanis a nyitányon rendkívül nehéz körülmények között, hidegben, szakadó esőben rendezték a futamokat. Így is harminckét pilóta sorakozott fel a rajtvonalnál, és kiélezett harcok folytak a dobogós helyekért.

Mint ismeretes, az idei évtől négy kategóriában lehet nevezni a versenyre. Az ON1–es géposztályban az 1500 köbcenti alatti autókkal, az ON2–ben az 1501–2000 köbcentisekkel, az ON3–ban pedig a 200 lóerő alatti, hátsókerék meghajtású autókkal lehet részt venni a futamokon. A profi pilóták és az átépített autókkal versenyző pilóták az OPEN kategóriában kapnak helyet. Így lesz ez szombaton is, és a szervező Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti fiókjának vezetője, Seletye Dávid reméli, a szép idő még több pilótát és közönséget vonz majd a Gorunului utcai gyakorlópályára.

„Nem panaszkodhatok az első futamra sem, hiszen nagyon rossz időjárási körülmények között zajlott a verseny, mégis sok pilóta állt rajthoz, és a sportág kedvelői is szép számban kilátogattak a helyszínre” – mondta Seletye. A futamra a helyszínen lehet jelentkezni, szombaton 9–10.30 óra között, 11.30 órakor kezdődnek a szabadedzések, és várhatóan 12.30 órakor rajtol az első autó a 2. forduló első futamán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!