ERDON Helyi sport hírek

2011.04.11. 17:02

Női kosárlabda: Kezdődik a döntő

<p>A női kosárlabda Román Kupa döntőjében nyújtott teljesítményhez képest sokkal jobb játékot vár tanítványaitól Dan Fleşeriu, a Szatmárnémeti VSK edzője, akinek csapata kedd este először játszik bajnoki finálét. Az ellenfél nem más, mint a kupadöntőt megnyerő Aradi ICIM.</p>

A labdás csapatsportágak történelmében először szerepel szatmári együttes élvonalbeli döntőben, Fleşeriu pedig egyik dédelgetett álmát szeretné valóra váltani: bajnoki címet szerezni. Ehhez már kedden megteheti az első lépést, ugyanis a három nyert mérkőzésig tartó párharc első találkozóját Szatmárnémetiben rendezik, mivel az alapszakasz győzteseként a több hazai meccs előnyét élvezheti a VSK. Hogy mennyire jelent majd előnyt a hazai környezet? Arra választ kaphatunk a 20 órakor kezdődő találkozó után. Sajnos az említett Román Kupa döntőjében az aradiak huszonkettőt vertek a házigazda szatmáriakra.

Fleşeriut viszont a legkevésbé érdekli az akkori meccs, a döntő párharc foglalkoztatja. „Nem vagyok a revans, a bosszúállás híve. Elismerem, már nem játszunk olyan jól és látványosan, mint az alapszakasz idején, de bízom abban, hogy a tanítványaim a végére összeszedik magukat, és jól játszanak majd, szép döntő lesz. Nyilván, sokkal jobb játékot várok a lányoktól, mint a kupadöntőben. Szeretném, hogy hosszú legyen a bajnoki finálé, és nyilván úgy lenne teljes az öröm, ha végül mi kerülnénk ki győztesként” – mondta a VSK szakvezetője. Túloldalt Stacey Nolan a csapategységben látja az ICIM erejét. „Ugyanabban a felállásban játszunk, mint az idény elején. Ez nagy előnyt jelent számunkra. Bármilyen módosítás a játékoskeretben felbonthatja az egységet. Ez észrevehető volt az ellenfeleink játékán. Ha nem betegedik meg egyik játékosom sem, akkor mi vagyunk az esélyesei a döntőnek” – véli az amerikai tréner.

A szatmári együttes edzője ugyanakkor úgy gondolja, a VSK elérte célját, ezért már nincs nyomás a csapaton. „Mindenki türelmetlenül várja a döntőt. Mi elértünk a célunkat, bejutottunk a bajnoki döntőben. Rajtunk már nincs nyomás, az öltözőben is jó a hangulat. Szeretnénk a szatmári közönséget minőségi kosárlabdával kiszolgálni. Reméljük ismét zsúfoltságig megtelik majd a sportterem lelátója, hiszen ezek a lányok (a VSK játékosai – szerk. megj.) megérdemlik a szatmáriak megbecsülését, és egy nagy tapsot” – mondta Fleşeriu. Mint ismeretes, a bajnokság alapszakaszának középdöntőjében mindkét meccset a VSK nyerte, így az ICIM előtt zárt a táblázat első helyén. A szatmáriak és az aradiak 2–0–ás összesítéssel léptek túl az elődöntős ellenfelükön, a Temesvári Bega BC–t és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi BC–t verve. A finálé első két mérkőzését, kedden és szerdán egyaránt 20 órától, Szatmárnémetiben  rendezik. A keddi találkozót a Digi Sport Plus élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!