ERDON Helyi sport hírek

2011.02.07. 16:58

Szatmárnémeti Kupa: Végleges a nevezési lista

<p>A kadet női tőrvívók európai rangsorának legjobb tíz sportolója közül négyen itt lesznek hétvégén a Szatmárnémeti Kupa európai körversenyen.</p>

Az Európai Vívó Szövetség hétfőn közzé tette a Szatmárnémeti Kupa elnevezésű kadet korosztályos női tőrvívó európai körverseny nevezőinek listáját. A hétvégi viadalra tizenegy ország 64 sportolója nevezett. A legnépesebb küldöttség nyilvánvalóan a románok alkotják, a tizennyolcból öten a Szatmárnémeti SK vívói: Bujer Regina (417–ik a korosztályos európai ranglistán), Erdei Réka, Löchli Evelyn, Magyar Petra (184.) és Varga Anett (255.). Ukrajnából tizenhárom, Magyarországról pedig 12 tőröző érkezik majd hétvégén az első szatmárnémeti hivatalos nemzetközi tornára. A Moldovai Köztársaságból egy, míg Csehországból, Izraelből, Szerbiából csak két sportoló lesz az európai rangsorban pontszerző versenyen. Mint arról beszámoltunk, két amerikai vívó is részt vesz majd a megmérettetésen, ők magyarországi edzőtáborukat szakítják meg a szombati egyéni viadal miatt.

Az európai rangos szerint a szlovák Michala Cellerova (képünkön) lehet az első számú esélyes a Szatmárnémeti Kupa elhódítására. Ő jelenleg a 2. a ranglistán, de itt lesz az első tíz közül két magyar lány, Gólya Fruzsina (6.) és Szabó Dorottya (7.), illetve a fehérorosz Aliaksandra Kritsinya (9.). A szlovák tőrvívó egyébként tavaly, a szingapúri ifjúsági olimpiai játékokon a szatmárnémeti Amalia Tătăran párbajtőrvívóval alkotott egy csapatot (Európa 4 névre keresztelt csapat), amely végül az 5. helyen zárt.

A Szatmárnémeti Kupa viadalait szombaton (egyéni) és vasárnap (csapat) rendezik a Sportlíceum Ady Endre utcai termében, a belépés díjtalan. Az Electrolux által támogatott esemény médiapartnere a Szatmári Friss Újság és az Erdély Online.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!