ERDON Helyi sport hírek

2011.02.28. 06:42

Ifjúsági torna: bronzérmesek a váradi labdarúgók

<p>Harmadik helyen végzett a Bihar FC – 1996-ban született gyerekek alkotta – ifjúsági csapata a múlt hét végén Nagyváradon megrendezett nemzetközi tornán. A végső győzelmet a Bukaresti Sportul szerezte meg.</p>

Hosszú-hosszú évek után ismét rangos nemzetközi ifjúsági tornát szervezett a Nagyváradi Bihar FC utánpótlásnevelő központja: az 1996-ban és később született gyerekek alkotta együttesek számára lebonyolított seregszemlén a román és a magyar bajnoki címvédő (Bihar FC, illetve Debreceni VSC) mellett az igen erős utánpótlásközponttal rendelkező Kolozsvári CFR, Bukaresti Sportul, Szatmárnémeti Someşul és Bukaresti Dinamo hozta el legjobbjait az Ifjúsági Stadion műfűves pályáján három napon át bonyolított eseményre.

A tehnika nyert

A torna fő szervezője, a Bihar FC utánpótlásnevelő közponjának vezetője, Călin Cheregi nem volt elégedetlen, hogy csapata csupán a bronzérmet szerezte meg, azt viszont negatívumként említette meg, hogy játékosai igen gyengén szerepeltek a Sportul elleni mérkőzés első félidejében. A szakvezető egyet értett abban a mérkőzéseket a helyszínen megtekintő Jenei Imrével, hogy a Sportul személyében a legtehnikásabb csapat hódította el az aranyérmet a robosztusabb, ezért valamivel lasúbb Kolozsvári CFR elől.

Eredmények, összeállítás

Az Ifjúsági Stadionban megrendezett nemzetközi tornán született eredmények, A csoport: Bukaresti Sportul–Debreceni VSC 2–2 (11-esekkel: 3–4), Nagyváradi Bihar FC–Bukaresti Sportul 0–2, Nagyváradi Bihar FC–Debreceni VSC 3–1, gólszerzők: Mune (2) és Popa. A csoport végeredménye: 1. Sportul, 2. Bihar FC, 3. Debrecen. B csoport: Bukaresti Dinamo–Kolozsvári CFR 2–2 (11-esekkel: 10–11), Szatmárnémeti Someşul–Bukaresti Dinamo 1–2, Kolozsvári CFR–Szatmárnémeti Someşul 0–2. A csoport végeredménye: 1. CFR, 2. Dinamo, 3. Someşul. Helyosztók, az 5-6. helyért: Someşul–Debrecen 4–1; a 3-4. helyért: Dinamo–Bihar FC 0–1, g.: Szász; döntő: Sportul–CFR 2–0.

A Bihar FC csapata: George Nemeş – Adrian Petricău, George Mangra, Şerban Mărcuţ, Valentin Petricău, George Morna, Sergiu Sălăgean, Szász Christopher, Sergiu Mune, Ionuţ Groza, Bogdan Popa, Bogdan Pantea, Bogdan Filimon, Sergiu Borşa, Ionuţ Ban, SzűcsRichárd. Edző: Călin Cheregi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!