ERDON Helyi sport hírek

2011.02.14. 06:35

Egykori csapattársak egymás ellen

<p>Kikapott a szatmári Darius Şoncodival felálló kadet korosztályos férfi teke–válogatott Vajdahunyadon a Magyarország együttese ellen játszott felkészülési mérkőzésen.</p>

A Szatmárnémeti Unio SK sportolója csereként állt be a román csapatba és csak 498 pontot teljesített. „Egy hete vannak edzőtáborba a fiúk, ennyi idő alatt nem lehet úgy felkészíteni egy csapatot, hogy az áttörő eredményt érjen el” – panaszolta Gheorghe Sabău, az Unio SK edzője.

Vereséget szenvedett a férfi felnőtt együttes is, viszont a viadal érdekessége, hogy két olyan játékos volt ellenfele egymásnak a szombati meccsen, akik 2000–ig csapattársak voltak az Unio SK–nál. A szatmárnémeti származású Merza Róbert jelenleg a Kolozsvári CFR játékosa, és hétvégén 650 ponttal felállította a vajdahunyadi pályarekordot. Ez sem volt elég, hogy legyőzzék a világranglistán 6. helyen álló Claudiu Boanţăval felálló magyarokat. A marosvásárhelyi származású tekéző 1995–2000 között erősítette a szatmári felnőtt szuperligás csapatot. Hat éve él Magyarországon, kettős állampolgár, és a Zalaegerszegi TE játékosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!