ERDON Helyi sport hírek

2010.12.13. 16:12

Samuraiul SK: Partnerség a hajdúságiakkal

<p>Európai Uniós pályázatot készít a Szatmárnémeti Samuraiul SK a Hajduszoboszlói Tenshin Karate SK–val közösen.</p>

A karatéban talán egyedi megyénkében a Samuraiul SK kezdeményezése: a sportág egyik legeredményesebb egyesülete partneri kapcsolatra lépett egy magyarországi egyesülettel, közösen pedig egy európai uniós pályázatot szeretnének benyújtani 2011–ben. A partnerség alapjait ezen a hétvégén helyezték le, a Hajduszoboszlói Tenshin Karate SK vezetője, Kiss László ugyanis ellátogatott Szatmárnémetibe Magos Róbert klubelnök, és dr. Kovács Ottó, a szatmári egyesület lázári szekciójának elnöke meghívására. A magyarországiak egy csoport karatékával érkeztek, akik részt vettek a Samuraiul SK által rendezett Mikulás Kupa viadalain is.

„Megpályázunk egy unós projektet, amely közös edzések, közös versenyek szervezésének, felszerelések vásárlásának finanszírozására vonatkozik. A magyar fél közös edzőtábort szervez majd, mi pedig meghívjuk a hajdúságiakat a szatmári versenyekre. Nyilván, tisztában vagyunk azzal, hogy nehéz uniós projekteket megnyerni, mivel magasak az elvárások. Mi megtettük az első lépést, szerintünk ez a legfontosabb: a partneri kapcsolat. Reméljük, sikeres lesz a pályázatunk” – foglalta össze Magos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!