ERDON Helyi sport hírek

2010.12.30. 16:48

Mérleget vont a Nagykárolyi Karate Do SE

<p>A nagykárolyi karate egyesület idén négy sportolót adott a nem olimpiai sportágak kategória megyei rangsorában, közülük Maurer Krisztina zárt az első helyen, Ernyi Kinga pedig második lett.</p>

Mérleget vont a Nagykárolyi Karate Do Sportegyesület, amely az utóbbi két évben a nem olimpiai sportágak kategóriájában az Év Legjobb Sportolóját adta Szatmár megye rangsorában. Dr. Fazekas György edző elmondta, sportolóik idén 192 érmet hoztak különféle hazai és nemzetközi versenyekről, ebből 70 arany–, 65 ezüst– és 57 bronzérem. Az események közül a 18. SKDUN Gichin Funakoshi Shotokan karate–világbajnokságon való résztvételt emelte ki a szakvezető, ahol Maurer Krisztina a kata–próba ifjúsági korosztály versenyében aranyérmet szerzett. Maurer egyébként idén elnyerte a Megye Legjobb Sportolójának járó díjat a nem olimpiai sportágak kategóriában. A rangsorban Ernyi Kinga követte, Fazekas Orsolya a 4., Attila pedig a 6. helyet foglalta el. 2009–ben Lupuţ ímea zárt a kategória első helyén.
Ezüstérmet szerzett a fentebb említett vb–n Ernyi Kinga (kata, kadet, női), Bartincki Attila (kumite, gyermekek, –50 kg) és Fazekas Orsolya (kumite, ifjúsági) pedig bronzérmesek lettek. A csapatküzdelemekben a kadet korosztályos kata vegyescsapat (Bartincki Attila, Bács Máté, Ernyi Kinga) és a junior kata női csapat (Maurer Krisztina, Fazekas Orsolya, Bartincki Yvette) szereztek ezüstérmet.
A nagykárolyi egyesület vezetősége egyébként ezúton is szeretne köszönetet mondani és boldog új évet kívánni a sportolóinak, szüleiknek, illetve – nem utolsó sorban – a klub főtámogatójának, támogatónak, a Contitech Fluid Automotive Romania kft. vezetőségének.

Érmes sportolók

A kiváló teljesítmény a sportolók: Attila 25 érem, Maurer Krisztina 20, Knecht Vivien 17, Ernyi Kinga 15, Fazekas Orsolya 14, Amalia Abriham 13, Medvei Edi 10, Lupuţ Tímea 8, Bartincki Yvette 8, Ernyi Csaba 8, Bács Máté 6, Kevin Cavaşi 6, Ecaterina Tămaş 5, Yvette Gliguţa 5, Maurer Alex 5, Sebastian Oprea 5, Varga Róbert 4, Fülöp Máté 4, Truczkai Jennifer 3, Şerban Mateş 3, Silvia Suciu 2, Bianca Blaga 2, Simon Tímea 2, Dan Coş1, EricChelmu 1
Edzők: Gheorghe Dărăban, Dorel Paşca, dr. Fazekas György, Bács Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!