ERDON Helyi sport hírek

2010.12.23. 12:48

Májer Ricsi már készül 2011–re

<p>„Könnyebb megszerezni egy bajnoki címet, mint megőrizni azt” – ismerte el a 16 éves Májer Richárd, aki bajnoki címet szerzett a Rally Sprint megyei bajnokság NL2–es géposztályában.</p>

A megye legjobb sportolóinak ranglistáján ugyan nem jelennek meg neveik, mégis érdemes szólni néhány szót azokról az ifjú tehetséges pilótákról, akik felnőtteket megszégyenítő bátorsággal szlalomoztak zárt pályán (!), a Román Autóklub szatmárnémeti kirendeltsége által rendezett Rally Sprint ügyességi és gyorsasági autós megyei bajnokságban. Ilyen a 16 éves Májer Richárd (Ricsi), aki második idényét tölti az egyre nagyobb népszerűbb versenyben, ebben a szezonban pedig már egy bajnoki címet és ezüstérmet is bezsebelt. A szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont 10. B osztályos diákja (osztályfőnök: Anderco Judit) elismerte, magasra tette a „lécet”, nehéz lesz megőrizni a bajnoki címet az NL2–es géposztályban. „Mihai Vezendan, Devecska Szabolcs és Dani Domuţa is komoly ellenfél, és ők is nagyon készülnek a következő idényre. Könnyebb megszerezni egy bajnoki címet, mint azt megőrizni” – ismerte el Ricsi. A cél érdekében a Honda CRX gépkocsi is kisebb változtatásokon megy majd át. Az 1,6–os, 130 lóerős motort 160–ra szeretnék „feltornázni”, többe között gázgyorsított szerelnek majd a versenygépbe.

Domuţa egyébként már a 2010–es idény utolsó futamán „bemutatkozott”, ugyanis majdnem három másodpercet vert a mezőnyre, Ricsi is csak egy másodpercre tudta megközelíteni a 17 éves pilóta idejét. „Nagyon komoly ellenfél, és jövőre egy erősebb autóval áll majd rajthoz” – mondta a 16 éves Ricsi, aki hozzátette: „Danival a pályán ellenfelek vagyunk, azon kívül jó barátok: együtt edzünk és készülünk a következő idényre.”

Mint ismeretes, a 18 éven aluli pilóták csak a szülők közjegyzőnél hitelesített beleegyezésével indulhatnak a szatmári versenyen. Ricsi minden támogatást megkap szüleitől, akik a minden versenyen a pálya széléről szurkolnak egyetlen fiuknak. „Nagyon sokat köszönhetek nekik, rengeteg támogatást nyújtanak” – mondta a pilóta, aki köszönetet szeretne mondani Meggyesi Arnold és Butka Sándor cégvezetők támogatásának is.

Ami a jövőt illeti, tervbe van véve, hogy rajthoz áll a Budapest mellett zajló minirali–bajnokságon is. „Egy repülőtér 3 kilométeres kifutóján van kialakítva a pálya. Hasonló a szatmári versenyhez. Ha sikerül oda eljutni, akkor az minden képen előrelépés lenne számomra” – folytatta Ricsi, aki gőzerővel készül 2011–re. „Kimentem az ACR–pályára az elmúlt napokban is, hóban köröztem egy kicsit az autóval. De folyamatosan edzek, készülök a következő idényre, hogy teljesíteni tudjam jövő évi céljaimat.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!