ERDON Helyi sport hírek

2010.12.01. 14:41

Claudia Pop hazatér?

<p>Fógel László, a Szatmárnémeti Városi Sportklub elnöke szerint 60 százalék az esélye annak, hogy meggyőzzék Claudia Popot, térjen vissza a szatmári kosárcsapathoz.</p>

Kissé meglepő bejelentést tett hétfő este az egyik helyi televíziócsatorna sportműsorában Fógel László, a Szatmárnémeti Városi Sportklub elnöke: „Megpróbáljuk hazacsábítani Spanyolországból Claudia Popot!” A felnőtt válogatott kosárlabdázó (képünkön) a nyáron távozott a VSK–tól, és a spanyol élvonalbeli CB Olesa Espanyol együtteshez szerződött. A barcelonaiak a 14 csapatos mezőnyben jelenleg a 11. helyen állnak, a szatmári lány pedig az egyik legjobbja az Espanyolnak. Átlagban 20,4 percet játszik mérkőzésenként, 7 pontot dob, 2 lepattanót szed össze és 1,2 gólpassza van. „A kosárlabdacsapat költségvetéséből elkülönítettünk pénzt arra, hogy visszahozzuk Claudiát” – mondta Florin Mureşan műsorvezetőnek Fógel.

„Bizonyos forrásokból hallottam azt, hogy Claudia nem érzi jól magát a spanyol csapatnál, és hazatérne. Az biztos, hogy Szatmáron lesz az ünnepek idején, és beszélni fogok vele. 50–60 százalék esélyt látok arra, hogy meggyőzzük, maradjon itthon, és játsszon ismét a VSK–nál” – mondta lapunknak a klubelnök. Fógel hozzátette, a csapatnál minden képen lesznek változások. Azt még nem tudta megmondani, hogy távozik–e játékos, azt viszont elismerte, erősíteni kell, ha a bajnokság legjobbjai között akarnak zárni. „Most teljesítették a célt a lányok, hiszen ott vannak a legjobb nyolc között. A folytatásban mi lesz, arról hamarosan határozni fog a klub vezető testülete és a szakvezető. Ha többre vágyunk a nyolcadik helynél, akkor kell még legalább egy jó játékos a csapathoz” – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!