ERDON Helyi sport hírek

2010.12.23. 12:44

A DNA vizsgálódik a szatmári Sport Hotel–ügyben

<p>Marius Iancu, a Nagyváradi Korrupcióellenes Hatóság főügyésze szerint akár fél évbe is telhet, míg befejezik a vizsgálódást a szatmárnémeti Sport Hotel koncesszióba adásának ügyében.</p>

A Nagyváradi Korrupcióellenes Hatóság (DNA) megkezdte a kivizsgálást a szatmárnémeti Sport Hotel koncessziós versenytárgyalása ügyében. Értesüléseinket Marius Iancu főügyész is megerősítette, aki elmondta, jelenleg a licittel kapcsolatos dokumentációt vizsgálják. „Alap esetben hat hónap is eltelhet, ameddig befejezzük a kivizsgálást és javaslatot teszünk az illetékes hatóságoknak egy ügyben” – mondta lapunknak a főügyész. Részleteket nem mondott, hogy találtak–e már szabálytalanságokat a versenytárgyalás ügyében.

Mint arról korábban beszámoltunk, Florin Gal, a Szatmár Megyei Sport–és Ifjúsági Igazgatóság (DJST) ideglenes vezetője egyik korábbi, nagykárolyi cége nyerte meg a koncessziós licitet. Míg egy szatmári hírportálnak a versenytárgyalás törvényességét bizonygatta, a lapunak már azt nyilatkozta, hogy nem adták koncesszióba a Sport Hotelt. „Nem volt koncesszióba adva Sport Hotel” – ismételte el többször is nyomatékosan a DJST ideiglenes vezetője, amikor december 9–én kerestük meg telefonon, hogy mondja el álláspontját az üggyel kapcsolatban.

Ezután felmerül a kérdés, a DNA milyen dokumentumokat ellenőrizhet, ha Gal azt állítja, nem történt meg a koncesszióba adás? A választ olvasóinkra bízzuk, mi szubjektívek akarunk maradni az ügyben. Ha mégis törvényesen zajlott a versenytárgyalás és a koncessziós szerződés odaítélése, akkor felmerül egy másik kérdés is: miért volt sürgető a licit lebonyolítása, hiszen a Szatmár Megyei Tanács kérte a DJST egyes épületeinek – köztük a Sport Hotelét is – adminisztrációs jogát. Erre egy kormányhatározat kellett volna szülessen, viszont október elseje óta erre nem került még sor.

Hazudik Florin Gal a Sporthotel–ügyben?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!