ERDON Helyi sport hírek

2010.11.10. 17:01

A vízilabda LEN-kupa nyolcaddöntőjére várva

<p>A váradi vizílabdázók zsinórban negyedik alkalommal jutottak az Európai Úszóliga kupamérkőzés sorozatában a legjobb tizenhat együttes közé.</p>

Igen erős ellenfelet kaptak az idei legutóbbi sorsoláson is: az olasz Florentiaval kell megküzdeniük a továbbjutásért, amelyben nagyon bíznak a váradi csapat játékosai. Mindkét csapat egyenlő esélyekkel küzd a vízilabda LEN-kupa negyeddöntőjébe jutásért – állítja Kádár Kálmán, a váradi legénység kapitánya, aki korábban játszott a firenzei csapatban. Nem volt szerencsénk, jóval gyengébb játékerőt képviselő legénységet is kaphattunk volna ellenfélül – véli a román válogatott erőssége, és nem rejti véka alá, hogy társaival mindannyian bíznak a továbbjutásban. Annak ellenére, hogy a Firenze jobb csapat mint a Posilipo Napoli, amelyet tavaly sikerült „kiejteni” a sorozatból. – Nagyon jól kell játszanunk ahhoz, hogy legyőzzük őket, és azt hiszem a pillanatnyi forma lesz a döntő a két egyforma erősségű együttes csatájában és reméljük, a játékvezetés nem lesz részrehajló – mondta a kapitány. Egyébként a játékvezetés szempontjából nem igazán kedvezett a „szerencse”, ugyanis Miodrag Stefanovic, illetve Dragan Stampalija révén egy szerb és egy horvát bíró vezeti az „odavágót”.

Ki kell „iktatni” Radut!

A nyolcszoros olasz bajnok, illetve egy-egy Olasz Kupát és Kupagyőztesek Európa Kupáját elhódító firenzeiek egyik legjobb játékosa, a világ jelenlegi legjobb beállósának tartott román Cosmin Radu, a Bukaresti Rapid volt játékosa, aki szintén a román nemzeti csapat tagjaként Kádár személyes ellenfele lesz szombaton a késő esti Olaszországban lejátszandó első összecsapáson.

Ötven-ötven százalék esélyt ad a VSK Diginek és a Firenzének egyaránt a válogatott másik váradi képviselője, Negrean is. Véleménye szerint minden azon múlik majd, hogy milyen mértékben tudják kikapcsolni a játékból a jó formában levő gólerős Radut. A visszavágó mérkőzésre december 18-án, szombaton 19 órai kezdettel kerítenek sort a váradi Ioan Alexandrescu Uszodában.

Összeállítások

A két csapat összeállítása, Rari Nantes Florentia: Luca Minetti (sapkaszám: 1), Giacomo Bini (13) – Cosmin Radu (2), Giacomo Ninfa (3), Federico Pagani (4), Andrea Razzi (5), Edoardo Cocchi (6), Francesco Di fulvio (7), Jacopo Mandolini (8), Luca Mugelli (9), Boris Popovic (10), Leonardo Sottani (11), Luigi Gobbi (12). Edző: Dusan Popovic. Nagyváradi VSK Digi: Barát Ferenc (1), Andrei Creţu (13) – Mircea Samuilă (2), Cosmin Baidoc (3), Nicolae Diaconu (4), Mihnea Chioveanu (5), Alxe Popoviciu (6), George Tarnoveţchi (7), Kincses Attila (8), Andrei Creţu (9), Monostori Attila (10), Kádár Kálmán (11), Tiberiu Negrean (12). Edző: Cornel Gordan.

További műsor

A második számú európai vízilabda-sorozat egyenes kieséses nyolcaddöntőjében a magyar Ferencváros a címvédő montenegrói Cattaróval, a Honvéd pedig könnyebbnek tetsző szlovák riválissal, a Kassával került össze A Fradi e héten szombaton, míg a Honvéd vasárnap fogadja ellenfelét az „odavágón”. *A további műsor, november 13.:* Szintez Kazany (orosz) – Vaterpolo Koper Rokava (szlovén), Vouliagmeni (görög) – Panionisz Athén (görög), Galatasaray (török) – Savona (olasz); *november 14.:* Centre des Nageurs de Marseille (francia) – Circolo Nautico Posillipo ASD (olasz). A visszavágókat december 18-án vagy 19-én játsszák. A folytatásban a negyeddöntős ütközeteket 2011. január 19-én és február 2-án bonyolítják le, az elődöntőket február 16-án és március 9-én játsszák, míg a döntő két találkozójának időpontja április 13. és április 27.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!