ERDON Helyi sport hírek

2010.10.14. 17:42

U15–ös női tőrvívás: Kissé csalódott szatmári edzők

<p>Jobb eredményekre számítottak 15 éven aluli tanítványaiktól a Szatmárnémeti SK női tőrvívóinak edzői.</p>

A szatmárnémeti Csipler Sándor Vívóteremben zajló korosztályos országos bajnokság női egyéni viadalában ugyanis nem sikerült az éremszerzés, Varga Anett a 8. helyen zárt. Az Ardeleanu Zsuzsa, Simona Surducan, Dan Şuta és Izsáki Arnold edzőkvartett tanítványai közül négyen kvalifikálták magukat a legjobb tizenhat közé: Gergely Annamária, Löchli Evelyn, Bujer Regina és Varga Anett közül csak utóbbi tudott továbblépni, viszont a negyeddöntőben szoros asszóban, három tussal kapott ki Karina Olarutól (Steaua), aki végül megnyerte a bajnokságot. Bujer a 12., Löchli a 14., Gergely pedig a 15. helyen zárt. A SK színeiben vívót még Erdei Réka, Adriana Haidu, Alexandra Lazin és Marinescu Orsolya.
„Kissé csalódottak vagyunk. Talán, ha nagyobb szerencsénk lett volna, és Varga Anett nem kerül össze már a negyeddöntőben Olaruval, akkor még a döntőig is eljuthatott volna sportolónk. Viszont el kell ismernünk, hogy most nagyon kiegyenlített a 15 éven aluliak mezőnye, amelyben legalább hat olyan tőrvívó lány van, akik bármikor megnyerhetik a bajnokságot” – értékelt Dan Şuta. Az edző reméli, ma jobban fognak vívni tanítványai, és a tőrvívók korosztályos bajnokságának utolsó napján dobogós helyen zárnak. Ma 9 órától ugyanis a csapatviadalokat fogják rendezni a Csipler Sándor Vívóteremben, a SK pedig két kvartettel képviselteti magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!