ERDON Helyi sport hírek

2010.10.01. 15:42

Szatmárnémeti VSK – Bukaresti CSM: Egyesélyes meccs?

<p>Amennyiben a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdázói az elmúlt két bajnokin mutatott teljesítményt nyújtják, nem jelenthet gondot a Bukaresti CSM legyőzése.</p>

A Nemzeti Ligában újonc, de kényelmetlen ellenfele lesz szombaton a Szatmárnémeti Városi Sportklub férfi kézilabdacsapatának a bajnokság 5. fordulójában. 11 órától a Sportlíceum Ady Endre utcai termében ugyanis a Bukaresti CSM–t fogadja a Palkó János és Nicolae Istrate edzőpáros legénysége, a papírforma szerint pedig győznie kell VSK–nak. Fógel László klubelnök szerinte a fiúknak elsősorban arra kell figyelniük, hogy ne menjenek be az ellenfél altató stílusú játékába. „Altatnak, majd hirtelen felgyorsítják a játékot, ekkor okoznak gondot az ellenfélnek” – mondta a klubelnök, aki tízgólos VSK–sikerre tippel. „Kötelező hozni a győzelmet. Az ilyen meccseket kell nyerni és gyűjteni a pontokat. A bákóiak elleni siker után a jövő héten megkapják a fiúk a megígért prémiumot, a fizetésük is rendezve van, tehát nem lehet okok panaszra. Jó a hangulat az öltözőben, és a játékosok tisztában vannak azzal, hogy szombaton nem hibázhatnak” – folytatta Fógel. A klubelnök viszont nem kívánta kommentálni a román szövetség (FRH) furcsa döntését, miszerint lecserélte azt a bírópárost, akit a hét elején delegált a meccsre. Hétfőn ugyanis még az volt olvasható a FRH hivatalos honlapján, hogy a buzăui Georgian Baducu, Răzvan Voicu páros fogja vezetni a szatmári meccset, csütörtökön viszont már változott a helyzet: a VSK – CSM mérkőzésre delegált bíróknak a vaslui–i Cătălin Hagiu, Liviu Gheorghiu páros lett kijelölve. „Nekünk most az a legfontosabb, hogy győzzünk, ne foglalkozzunk a bírókkal” – zárta mondanivalóját Fógel.
A két együttes egyébként a nyári felkészülés során már játszott egymás ellen: az aradi tornán 37–31 (16–14) arányban győzött a VSK a fővárosi alakulat ellen. Azon a meccsen nagyot alakított a kapus, Florin Panazan, aki 29 védésével a csapat egyik legjobbja volt. Ma ő a lelátóról nézi a meccset, a fejsérülése miatt ugyanis két hét pihenő vár a 28 éves hálóőrre. Így a szakvezetés csak Teremi Lászlóra és az ifi Cristian Pogyinára számíthat a CSM elleni találkozón, amelyre a belépőjegy ára 5 lej.

5. forduló


Szombat


Szatmárnémeti VSK – Bukaresti CSM
Brassói Dinamo – Bucovina Suceava (13 óra, Digi Sport)
Nagybányai Minaur – Steaua.


Korábban rendezték
Kolozsvári U – Pandurii Tg. Jiu 35–22 (18–8)
Székelyudvarhelyi KC – Nagyváradi VSK 35–24 (15–12)
Temesvári Poli – Konstancai HCM 28–30 (13–15)

Pénteken rendezik
Bákói Ştiinţa – Resicabányai UCM (20.30, Digi Sport)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!