ERDON Helyi sport hírek

2010.10.15. 16:28

Pontszerzésben reménykednek a szatmári kézisek

<p>Szombaton 11 órától a Sportlíceum Ady Endre utcai termében a Steaua CSA legénységét fogadja a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata.</p>

Egy rendkívül gazdag múlttal, viszont nehéz anyagi helyzete miatt kilátástalan jövővel rendelkező csapatot lát vendégül szombaton 11 órától a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata. A Nemzeti Liga 7. fordulójában a Palkó János és Nicolae Istrate edzőpáros legénysége a Steaua CSA ellen játszik a Sportíceum Ady Endre utcai termében.
Az anyagi nehézségei ellenére a fővárosi alakulat mégsem érkezik „másodhegedűsként” Szatmárra, ugyanis a Nicolae Munteanu és Ovidiu Mihăilă edzőpáros által felkészített együttes közel azonos képességű a szatmárival. A játékoskeretet erősíti a VSK elmúlt idénybeli gólkirálya, ifj. Ştefan Birtalan, de mellette Cian, Răpciugă, Cassanova vagy Mazilu is nagy veszélyt jelenthetnek Teremi László vagy Florin Panazan kapujára. Ráadásul, a Steaua, a jobb gólkülönbségének köszönhetően a VSK előtt van a táblázatban: mindkét együttes négy pontot gyűjtött eddig a bajnokságban, a bukarestiek a 9., a szatmáriak a 10. helyen állnak. De egy VSK–siker esetén a „piros–fehérek” felkapaszkodhatnak a tabella 8. helyére is. Tehát nagy a tétje a meccsnek. Ezzel tisztában van Palkó is, aki bízik abban, hogy tanítványai ezúttal is úgy játszanak majd, mint az elmúlt fordulók mérkőzésein. Ráadásul a VSK megőrizheti hazai veretlenségét, ugyanis az elmúlt két szatmári meccsen a Bákói Ştiinţa és a Bukaresti CSM is üres kézzel utazott haza. Másrészt, a „tavalyi Steaua” (amelynek játékoskeret lényegesen erősebb volt az ideinél) csak bírói segítséggel tudott nyerni Szatmáron. Az előjelek most sem biztatók, ugyanis az a craiovai kettős (Marius Barcan, Ştefan Ciurea) vezeti majd a találkozót, amely az elmúlt idényben pontot mentett Szatmárnémetiben a Pandurii Tg. Jiu csapatának. „Nem kell a bírókkal foglalkozzunk, mi saját játékunkra kell összpontosítsunk” – figyelmeztetett a VSK edzője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!