ERDON Helyi sport hírek

2010.10.15. 16:33

Női tőrvívás: Kezeik között csúszott ki az érem

<p>Pénteken sem sikerült a bajnoki éremszerzés a Szatmárnémeti SK tőrvívó lányainak a 15 éven aluliak csapatversenyében. A Csipler Sándor Vívóteremben rendezett viadalon a 4. helyen zártak.</p>

Pénteken folytatták kudarcos szereplésüket a Szatmárnémeti SK 15 éven aluli tőrvívó lányai a korosztályos bajnokság csapatversenyében. Mint arról beszámoltunk, csütörtökön Varga Anett a 8. helyen zárt az egyéni viadalokban, pénteken viszont összejöhetett volna akár egy ezüstérem is. Az elődöntőben viszont egy tussal vesztettek a Bukaresti Olimpiával szemben egy kiegyenlített mérkőzésen. A Varga Anett, Bujer Regina, Löchli Evelyn, Erdei Réka alkotta SK első számú csapata 10–8–ra is vezetett, majd fordítottak a Bukarestiek, és 16–23–ra, majd 19–27–re is elhúztak. 25–31–es állásnál Varga lépett pástra, és felhozta az állást 30–31–re, viszont ekkor lejárt a 27 perces játékidő. Ezután már csak a bronzérem megszerzésében reménykedhettek az edzők (Ardelean Zsuzsa, Simona Surducan, Dan Şuta, Izsáki Arnold). A kisdöntőben a Petrolul Ploieşti volt az ellenfél. A kezdeti nehézségek után Bujer Regina 5–10–ről 15–12–re hozta a mérkőzést. Ezután kiegyenlített csata folyt a két csapat között. Löchli 27–30–ról 35–30–ra fordította az állást, viszont a meccs elején még remekelő Bujer rontott, és felzárkózott az ellenfél 40–39–re. A párharc utolsó asszójában Varga már nem tudta megőrizni az előnyt, végül ploieşti–iek 45–43 arányban győztek.
Az SK második számú csapata (Gergely Annamária, Adriana Haidu, Alexandra Lazin, Marinescu Orsolya) az 5. helyért vívott mérkőzésen végig vezetett a Bukaresti Steaua CSS 3 ellen, viszont a fővárosiak aranytussal 43–42 arányban nyertek.
„Mi végig bíztunk a lányokban, viszont minden nem elég a sikerhez. A lányok nem bíztak képességeikbe, ez okozta azt, hogy érem nélkül zártuk ezt a bajnokságot” – nyilatkozta elkeseredve Şuta. A tréner egyébként tegnap este elutazott a szlovákiai Somorján településre, ahol két tanítványa, Varga Anett és Magyar Petra – a román bővített válogatott tagjaiként – kadet korosztályos Világkupa körverseny egyéni és csapatviadalában fog küzdeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!