ERDON Helyi sport hírek

2010.09.08. 15:31

Vivó–ob: A szatmári lányok esélyesebbek

<p>A férfi vívók küzdelmeivel csütörtökön kezdődik a 20 éven aluli vívók országos bajnoksága. A tőrözők a szatmárnémeti Csipler Sándor Vívóteremben, a párbajozók pedig Craiován lépnek pástra.</p>

Csütürtükün kezdődnek a 20 éven aluli vívók országos bajnoksága, a tőrvívók pedig a szatmárnémeti Csipler Sándor teremben fognak közdeni. A párbajtőrvívók Craiovára utaztak. Csütörtökön a férfi egyéni, pénteken pedig a férfi csapatviadalok fognak zajlani, szombaton és vasárnap pedig a női vívók lépnek majd pástra. A Szatmárnémeti SK mindkét fegyvernemben elsősorban a hétvégi viadalokban reménykedik egyéni éremszerzésben. Szatmárnémetiben Bianca Cuteanu – akárcsak tavaly – idén is dobogóra állna, de edzőik (Ardeleanu Zsuzsa, Simona Surducan, Dan Şuta) szerint vívóik közül kellemes meglepetést okozhat más sportolója is. Cuteanu mellett Tóth Zselyke, Mirela Munteanu, Petrişor Evelin, Magyar Petra, Bujer Regina, Varga Anett, Löchli Helén és Evelin, Erdei Réka, illetve Gergely Annamária küzd szombaton az SK színeiben, míg Craiován a címvédő Amalia Tătăran újabb bajnoki aranyban bízik. Az oltyán városban a Csiszár Ferenc, Langembacher István, Májer Csilla, Nagy Lehel edzőnégyes párbajtőrvívói közül küzdeni fog még Veres Gréta, Bianca Oros és Oana Drăguşin. Mindkét fegyvernem csapatversenyében dobogós helyben reménykednek az edzők.

A fiúk küzdelmében is elsősorban a csapatoktól várják az érmes helyezést, bár a tőrvívóknál Mure şan István, vagy Teofil Moisuc is esélyes lehet egy egyéni éremre. Előbbi viszont tüdőgyulladásba esett, ezért nehéz lesz neki a csütörtöki egyéni és pénteki csapatverseny. A Lengyel Éva és File Attila edzőpáros mégis reménykedik tanítványai (Mureşan, Moisuc, Alexandru Târgovăţu, Alexandru Ardelean, Bogdan Dascălu, File Szabolcs, Szemák Tamás, Sebastian Flucuş, Bartók Alpár, Cătălin Dan, Néma Dávid) a jó hazai szereplésében reménykedik. A párbajtőrvívó edzők viszont tisztában vannak azzal, hogy férfi sportolóik (Vlad Mitraşca, Adrian Peleş, Cristian Aniculesei) – kellő felkészülés hiányában – nem tartoznak a favoritok közé, az egyéni éremszerzés pedig kellemes meglepetésként érné őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!