ERDON Helyi sport hírek

2010.09.20. 17:39

Karting–ob: Vajda „Kisbajnok” bronzérmes

<p>Akárcsak tavaly, idén is bronzérmet szerzett a karting–ob Mini kategóriájában a Szatmárnémeti Go Kart Team pilótája, Vajda „Kisbajnok” Andrei. Jövőre a bajnoki cím megszerzése a cél.</p>

Parádézott a karting–bajnokság bákói zárófordulójában a Szatmárnémeti Go Kart Team pilótája, Vajda „Kisbajnok” Andrei (képünkön). A 10 éves pilóta, a Mini kategória szombati időmérő edzésén, száraz pályán az első rajtpozíciót szerezte meg, vasárnap pedig az első futamon, vizes pályán hatalmas fölénnyel verte a mezőnyt. A második futamon már száraz pályán zajlott a verseny, viszont a harmadik körben, az első helyről kellett kijönnie a boxutcába. „Műszaki hiba miatt kényszerültünk kihívni a versenyből. Füstölt a motor, ezért gyors javítást kellett végezni a versenygépen, de visszament a 6. helyre, és a legjobb köridőt autózta” – magyarázta lapunknak a csapat műszaki vezetője, Vajda „Bajnok” Zsolt, a pilóta édesapja. A két futam eredményei összesítése után a 2. helyen zárt „Kisbajnok”, viszont ez sem volt elég, hogy a bajnoki pontvadászatban a feljebb kapaszkodjon a táblázatban.

Akárcsak tavaly, idén is bronzérmet szerzett az ifjú titán, de édesapja szerint jövőre már okkal reménykedhetnek a bajnoki cím megszerzésében. „Ez az idény a 3. fordulóban szállt el, amikor is kizártak minket egy futamon. De így is összejött a dobogós helyezés. Sokat tanultunk, és ezeket a tapasztalatokat felhasználva jövőre már feljebb helyezhetjük a mércét” – mondta „Bajnok”. A szatmári csapat egyébként kedden elutazik az olaszországi Val Vibrata településre, ahol a széria–világbajnokság (World Series Karting) 2. fordulóját fogják rendezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!