ERDON Helyi sport hírek

2010.09.27. 18:00

Bianca Cuteanu a 8. lett

<p>A női felnőtt tőrvívók egyéni bajnokságában a legjobb négy közé jutásért vívott asszóban szenvedett vereséget a Szatmárnémeti SK sportolója, Bianca Cuteanu</p>

A tőrvívók versenyével folytatódott Predealon a felnőtt vívók bajnokságának helyosztó fordulója. A Szatmárnémeti SK tőrözői viszont nem tudták folytatni a párbajtőrvívók kiváló szereplését. Mint ismeretes, a férfi párbajozók egyéni versenyében Adrian Pop nyakába akasztották a bajnoki aranyat, majd a csapatversenyben is letaszították a trónról a Nagyváradi VSK–t, ugyanis a Fekete Attila, Adrian Pop, Adrian Szilágyi, Nagy Lehel alkotta négyes 13 győzelemmel megnyerte a viadalt az örök rivális előtt. A sérült Amalia Tătăran nélkül felálló női párbajtőrcsapat (Májer Csilla, Veres Gréta, Bianca Oros) a 4. helyen zárt.
A tőrvívók egyéni versenyében a szatmáriak közül Bianca Cuteanu zárt a legelőkelőbb pozícióban. Miután a legjobb négy közé jutásért (ami biztos érmes helyezést jelent) öt tussal kikapott Maria Udreától, a 8. helyen fejezte be a felnőtt ob–t. A Bukaresti Olimpia tőrvívója egyébként végül megnyerte a bajnokságot. Kevés híján a legjobb nyolc közé kvalifikálta magát Magyar Petra is. Az Ardeleanu Zsuzsa, Simona Surducan, Dan Şuta edzőhármas tanítványa a Bukaresti Dinamo sportolójától, Mirela Ifrimtől kapott ki 15–12–re, így a 10. pozícióban zárt a bajnokság táblázatában. Décsei Patrícia a 20. lett.
A férfi tőrvívók viszont a várakozások alul szerepeltek, ugyanis a táblázat második harmadában foglaltak maguknak helyet: Tűzhányi Gerárd a 11., Alexandru Ardelean a 13., Mureşan István a 15., Caius Trenea a 16., Teofil Moisuc a 17., Bogdan Dascălu a 21., míg Alexandru Târgovăţu a 27. helyen zárt.
Ma és holnap a csapatversennyel folytatódik az ob. Elsősorban a Lengyel Éva, File Attila edzőpáros vár érmes helyezést tanítványaitól, ugyanis az SK első számú férfi csapata a 3. helyről várja a Szuperliga 2. fordulóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!