ERDON Helyi sport hírek

2010.08.09. 12:35

Életben tartott ezüstremények

<p>A második helyen zárt a karting–bajnokság kézdivásárhelyi futamának mini kategóriájában a Szatmárnémeti Go Kart Team 10 éves pilótája, Vajda „Kisbajnok” Andrei (képünkön), ezzel – egy fordulóval a vége előtt – öt pontra csökkent a hátránya az összetettben második helyen tanyázó pilótával szemben.</p>

„Nyilvánvaló, hogy az eredménynek is örülünk. Másrészt azt is sikernek könyveljük el, hogy legyőztünk egy olyan csapatot, amelynek műszaki személyzetét szakképzet olaszországi szerelők alkotják” – mondta lapunknak a szatmári csapat műszaki vezetője, Vajda „Bajnok” Zsolt, a pilóta édesapja.
A szombati időmérő edzés után egyébként a második rajtpozíciót szerezte meg a „Kisbajnok”, az első vasárnapi futam végén pedig a harmadiknak intették le. A második futamon viszont, nagyon szoros verseny végén, a második helyre jött be, így az összesített eredmény alapján a második helyez zárta az 5. fordulót.
Vajda Andrei egyébként jövő hét szerdán rajthoz áll Sienában egy olasz bajnoki futamon is, majd augusztus 29–én a Parilla gyári csapat pilótájaként a World Series Karting nevet viselő széria–világbajnokság első fordulójában fog versenyezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!