ERDON Helyi sport hírek

2010.08.05. 16:57

Birkózás: Kadet–Eb a Geroge Săveanu

<p>A Szatmárnémeti SK két birkózója harcol ezen a hétvégén két különböző nemzetközi tornán.</p>

George Săveanu a román válogatottal Szarajevóba utazott, ahol a kadet korosztályosok Európa–bajnokságát fogják rendezni. A fiatal tehetséges sportoló az 58 kg–osok versenyében fog küzdeni. Berki Zsolt Piteştire kapott meghívást a Ion Cornianu Nemzetközi Emléktornára. A 60 kg–osok között küzdő birkózó két éve a junior korosztályban szerzett aranyérmet, idén viszont a felnőttnél szeretne dobogóra állni az idén felnőtt bajnoki címet szerzett Berki. „Mindkét sportolónk nagyon készült ezekre a versenyekre – mondta lapunknak edzőjük, Szabó Ferenc. – Határozottak, és dobogós helyet szeretnének fogni, de ez sok mindentől függ, egyrészt a sorsolástól.”
A Románia Grand Prix–nak is emlegetett piteşti–i megmérettetésen egyébként 18 ország, összesen több mint 300 birkózója fog megküzdeni. Berki – akárcsak Săveanu, a boszniai versenyen – kötöttfogású stílusban fog küzdeni.
Săveanut és Berkit egyébként a Szabó Ferenc, Tudor Barbul, Romulus Boţoiu, George Grigore edzőnégyes készíti fel a versenyekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!