ERDON Helyi sport hírek

2010.08.08. 18:28

Atlétika: három érem a szatmári junior I–es bajnokságon

<p>Egy ezüst– és két bronzérem a Szatmárnémeti Sportlíceum és a Szatmárnémeti SK atlétáinak a mérlege az idényzáró, 18 éven aluliak bukaresti bajnokságán.</p>

Fülöp György edző tanítványa, Sălăgean Gabriel Károly 100 méteren kevéssel, 4 századdal maradt le az első helyen befutó sportolóhoz képest, így 11,09–es idővel a második helyen zárt. A LPS atlétája rajthoz állt ezután a 200 méter síkfutásban is, viszont lábizom húzódás miatt feladni kényszerült a versenyt. „Már a szatmári edzésen is panaszkodott lábfájdalmakra, ezért meg is vizsgálták a lábát. Sajnálom, hogy így sikerült, mert 200 méteren aranyesélyesként indult. Sajnálom, hogy így alakult, de nézzük a dolgok szebbik oldalát, hogy ilyen körülmények között is második lett 100 méteren” – mondta Fülöp. Sălăgean Gabriel Károly sérülése nem súlyos, de mivel idén nincs több tétverseny, ezért lesz ideje pihenni. Bronzérmet szerzett Pop Emil (Bubu) atlétája, Vlad Răzvan Şerban. A LPS sportolója 49,03 méterre hajtotta a diszkoszt, ez pedig a harmadik helyre volt elég. A dobogó harmadik fokára állhatott fel a Szatmárnémeti SK atlétája, Cristina Pop is. Horea Macarie edző tanítványa 100 méter gáton 15,37 másodperc időt futott a junior I korosztályos bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!