ERDON Helyi sport hírek

2010.07.28. 15:02

Szatmárnémeti VSK: Az ifik is szerephez jutottak

<p>A második felkészülési mérkőzést is megnyerte Tordai Potaisa ellen a Szatmárnémeti Városi Sportklub férfi kézilabdacsapata.</p>

A Palkó János és Nicolae Istrate edzőpáros legénysége – akárcsak az első meccsen – négy góllal verték a másodosztályos alakulatot, viszont a kedd késő délutáni találkozón a szatmári legénység már csapatmunkában is többet nyújtott, mint a kedd délelőtti meccsen. Mint arról beszámoltunk, a VSK 34–30 arányban verte délelőtt a Potaisát, egy rendkívül kiegyenlített meccsen. Délután 38–34 volt a végeredmény, de ezen a mérkőzésen szereplési lehetőséget kapott a teljes játékoskeret (18 játékos). A kezdő hetesbe volt Teremi László is. Az ózdi születésű hálóőr az első meccsen csak a lelátóról követte csapattársai játékát, de délutánig tisztázta nézeteltérését a klub vezetőivel, így a délutáni meccsen ő állt a kapuba. 40 percet védett, ez idő alatt a tordaiak 18 lövését hárította. Kevesebb mint nyolc percet védett az első mérkőzésen parádézó Florin Panazan, ez idő alatt két védése volt. A mérkőzés hátralevő részében a junior Pogyina állt kapuba, és 12 perc alatt 6 lövést védett. Mindegyik hálóőr hárított egy–egy hétméterest. Az együttes másik két szatmári ifije, Raul Pop és Cristian Jurj is pályára lépett, illetve szerephez jutott az újonc szélső, Bejenariu.
A VSK legközelebb augusztus 13–án játszik majd felkészülési mérkőzést, akkor egy orosházai tornán vesz részt a szatmári legénység. Addig napi két edzéssel készülnek a kézisek a szeptember elején kezdődő idényre.

Eredmény
Felkészülési mérkőzés: Szatmárnémeti VSK – Tordai Potaisa 38–34 (17–13). VSK: Teremi 19 védés (ebből 1 hétméteres), Panazan 3 (ebből 1 hétméteres), Pogyina 7 (ebből 1 hétméteres) – Mateaş 4 gól, Oláh 2, Surducan 3, Şavlovschi 5, Vizsbovszkij 4, Munea 3, Stankov 2, Timofte 2, Savic 1, Várady 2, Raul Pop 2, Cristian Jurj 1, Bejenariu 6, Ardelean 1, Mateş.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!