ERDON Helyi sport hírek

2010.07.30. 12:59

Sok a hiányzó Óváriban

<p>Szatmár megye – Néhány alapjátékosa nélkül áll ki a Nagy István edző csapata, az Óvári Someşul a Nagyváradi Luceafărul elleni Román Kupa–selejtezőn. A szatmári együttesnek még mindig nincs elnöke.</p>

A labdarúgó Román Kupa–selejtező második fordulójában a Mikolai Turult búcsúztató Óvári Someşul a Nagyváradi Luceafărul csapatát fogadja szombaton 17.30 órától. Nagy István edző viszont kevés esélyt lát arra, hogy győzni tudjanak a harmadosztályos együttessel szemben, ugyanis csapatában sok lesz a hiányzó. Sorin Marian külföldön nyaral, Nagy Imrének és Sălăjannak lejárt a kölcsönszerződése, Kirner és Botos pedig visszamentek a nyírmadai klubhoz, ahova élő szerződésük szól. „Azokkal állunk ki, akikkel tudunk” – mondta kissé elkeseredve az óváriak szakvezetője. Ilyen körülmények között csak a tisztes helytállás a célja a Someşulnak.
„Sokan el akarják hagyni a csapatot, és új együttes után néznek. Ezért teljes a káosz. Egyesek próbajátékon voltak, vagy vannak, így ott edzettek” – folytatta a szakvezető, akinek irányítása alatt az óvári alakulat májusban megnyerte a Román Kupa megyei szakaszát.
A klub körüli botrányok miatt (a klubvezetők hibájából elvesztették a IV. Liga B csoportjának első helyét) elnök nélkül maradt a Someşul, és még mindig nem sikerült megtalálni Maiorciac Zsolt helyettesítőjét. Úgy tudjuk, a hétvégén kinevezhetik a klub új elnökét, bár a község polgármestere, Juhász Lajos azt ígérte, hogy a hét elején már nyilvánosságra kerülhet az együttes vezetőjének a neve.
A Someşul ellenfelének, a Nagyváradi Luceafărul csapatának az edzője egyébként a szatmárnémeti Dacian Nastai.
A szombati, óvári találkozó 17.30 órakor kezdődik, és a zilahi Vasile Rodina sípmester fogja vezetni, munkáját nagybányai asszisztenspáros, Ionuţ Sava és Erdőközi Andrea segíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!