ERDON Helyi sport hírek

2010.07.18. 16:46

Sámel Lóránd Európa Kupa–győztes

<p>Hatalmas sikert könyvelhetett el Sámel Lóránd, a Szatmárnémeti Unio SK cselgáncsozója, a Pakson rendezett 25. OTP Bank Junior Atom-kupa elnevezésű kontinentális versenyen.</p>

A –100 kg–osok viadalában nem talált legyőzőjére a Tereli Mihály és Ramona Igna edzőpáros tanítványa, így első Európa–kupa sikerét könyvelte el az ifiválogatott cselgáncsozó. Sámel kiemeltként a második selejtezőkörben lépett először tatamira, ahol az olasz Giuseppe Causarano volt az első „áldozata”. A következő fordulóban a horvát Jurica Katic, a legjobb négy között pedig a szerb Stefan Jurusics sem tudta megállítani a szatmárit. A döntőben kiélezett csatában a Budapest Honvéd cselgáncsozóját, Paul Breitenbachot verte.

Az európia szövetség egyébként hivatalos honlapjának címoldalán közölte a román cselgáncsozók kimagasló szombati eredményeit, ugyanis a „legerősebb” kategóriákban hódították el az aranyérmet: –100 kg–ban Sámel, +100 kg–ban pedig Daniel Natea az első, Flaviu Smeu pedig a második helyen zárt. A –57 kg–osok versenyében Loredana Ohai győzött. Kovács Diána (–44 kg) és Ana Maria Ghindaru (–48 kg) a 3. lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!