ERDON Helyi sport hírek

2010.07.01. 13:06

Red Bull Romaniacs: Célba értek a szatmáriak

<p>Véget ért a 7. Red Bull Romaniacs hard enduro-verseny Nagyszebenben. Sajnos a szatmárnémeti résztvevőknek nem sikerült dobogós helyen zárni, viszont ennél is fontosabb, hogy Gyenes „Mani” Emanuel és Nagy Krisztián is épségben befejezte a világ legnehezebb enduro-versenyét.</p>

Mint arról többször is beszámoltunk, a motoros versenyzők dolgát alaposan megnehezítette, hogy a viadal négy napja alatt zuhogó esőben kellett teljesíteni az amúgy is nehéz szakaszokat: gázlókon, agyagos, köves talajon, sziklák között, meredek lejtökkel kellett megküzdeni. Így nem csoda, hogy a 33 országból benevezett 165 motoros közül több mint ötvenen adták fel idő előtt a versenyt. Mani a profik között a 9. időt motorozta az utolsó napon és így 9. lett összetettben is. Nagy Krisztián (képünkön jobbra) és Dani Oţil (képünkön balra) (TipTil csapat) a Hobby Team kategóriában az 5. időt motorozták, összetettben pedig a 7. helyen zártak.
A profik versenyét egyébként a tavalyi ezüstérmes, Chris Birch nyerte. Érdekes, hogy az új–zélandi motoros csak a prólogot nyerte meg, illetve a negyedik napon tudta a legjobb időt teljesíteni. Az első napon a második, a másodikon és harmadikon pedig az ötödik időt motorozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!