ERDON Helyi sport hírek

2010.07.09. 16:46

Csak ketten maradtak

<p>Szatmárnémeti – A Shotokan karate–világbajnokságon a legjobb nyolc közé jutás a célja a Samuraiul SK sportolóinak – nyilatkozta Magos Róbert klubelnök.</p>

„Nagyon erős a mezőny. A házigazda törökországiak ezúttal is legjobbjaikat sorakoztatják fel, ők a legesélyesebbek a dobogós helyezésekre” – mondta az egyesület fekete öves, 5. Danos edzője. A törökországi szövetség évi költségvetése több millió euróra rúg, így megengedheti magának azt is, hogy a vb–aranyérmeit fejenként 10 ezer euróval jutalmazza. „A török karatékák napi nyolc óra edzéssel készülnek a vb–re. Sajnos mi napi két órát tudunk szentelni a felkészülésre, mivel karatékáink a sportolás mellett dolgoznak, vagy iskolába járnak” – folytatta a klubelnök.
A világversenyt a hónap végén Isztambulban rendezik. Anyagi támogatás hiányában már csak ketten utaznak a szatmári klubtól a vb–re, ugyanis Talida Miclăuşnak nem sikerült megteremteni az anyagi feltételeket arra, hogy részt vehessen a tornán. „A költségek legnagyobb részét a sportolók állják. Cristian Lăpuştea szponzorokat szerzett, hogy részt vehessen a tornán, a batizi Bezsera Máriuszt pedig a község polgármestere, Iosif Roca támogatja” – mondta Magos.
Lăpuştea korábbi Európa–bajnokságokról két arany– és egy ezüstérmet hozott el, egyszer zárt az 5. helyen, Bezserának pedig ez lesz az első nemzetközi versenye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!