ERDON Helyi sport hírek

2010.07.15. 16:12

Baleset után hunyt el

<p>Az ifjú rögbizőtehetség, Alexandru Bogdan Grădinaru 19 évesen az Aradi Universitatea csapatának volt az erőssége.</p>

Ez év március 31-én, a Nemzeti Bajnokság első fordulójában még tíz perc volt hátra a Nagybánya elleni mérkőzésből, amikor játék közben ütközött két ellenfelével, majd hirtelen összeesett, és a vállát kezdte fájlalni. Még akkor este egy temesvári klinikára került, ahol másnap öt órán át tartó műtéten esett át, és orvosai megállapították, hogy soha nem fog tudni járni, mivel nyak magasságban eltört a hátgerince. Családja, csapattársai és edzője sűrűn látogatták, ám ahogy teltek a napok, a volt reménység állapota semmit sem javult, és átkerült a nagyváradi Pelikán kórház egyik osztályára, ahol már csak gépek segítségével tudott lélegezni.

Mintha megérezték volna a közelgő véget, csütörtökön az egész csapat, élükön az edzővel, meglátogatta Alexandru Bogdan Grădinarut. Nem búcsúzkodni mentek, ám az lett belőle: a játékos hajnali hat órakor az örök égi rögbipályákra költözött. Mindent megtettünk, amit lehetett – mondták orvosai, de biológiai tartalékai sajnos kevésnek bizonyultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!