ERDON Helyi sport hírek

2010.07.30. 11:05

A hétvégén is rajthoz áll Nagy Attila

<p>A kvalifikációban elért időhöz képest mintegy másfél másodperccel volt lassabb Nagy Attila a barcelonai felnőtt atlétikai Európa–bajnokság 400 méter gátfutó számának elődöntőjében, így értelemszerűen nem kvalifikálta magát a sorozat döntőjébe.</p>

A Szatmárnémeti SK és a Kolozsvári VSK kettős igazolású sportolójára viszont így sem lehet panasz, ugyanis teljesítette célját: továbbjutott a selejtezőből. Ráadásul személyes csúcsát javítva, 50,31 másodpercet futott a legnehezebb selejtezőcsoportban.
Talán a fáradság, és a vizes pálya volt az oka annak, hogy a csütörtök esti második elődöntős csoportban 51,98 másodperces időt futott, így a 16. helyen zárt Fülöp György edző tanítványa a 29 fős mezőnyben. Másrészt az sem kizárt, hogy Attila tartalékolta erejét a szombat déli versenyszámra. A 22 éves atléta ugyanis rajthoz áll Călin Cîmpeanuval, Adrian Drăgannal, Iulian Geambazuval együtt a 4x400 méter váltóban is. Az Eb hivatalos honlapja szerint a szatmári lesz a csapat negyedik futója. Fülöp már korábban jelezte, ebben a versenyszámban a román csapatnak (22 év az átlagéletkor) megvan az esélye arra, hogy kvalifikálja magát a döntőben, amelyet a barcelonai kontinentális esemény záróakkordjaként vasárnap, késő este rendeznek.
Eddig a román sportolók közül Nicoleta Grasu diszkoszvetésben, Marian Oprea (képünkön) pedig hármasúgrásban szerzett ezüstérmet. A magyarok eddigi egyetlen dobogós helyezését Pars Krisztián érte el, aki bronzérmet szerzett kalapácsvetésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!