ERDON Helyi sport hírek

2010.06.10. 16:11

Vigasztalódni akar az Óvári Someşul

<p>Szatmár megye – Pénteken 18 órától az Olimpia Stadionban a labdarúgó IV. Liga B csoportjának két legjobb csapata, az Óvári Someşul és a Nagykárolyi Victoria játszik a Román Kupa megyei szakaszának döntőjében.</p>

Sportszerűtlen megnyilvánulásoktól mentes mérkőzésre számít péntek délután az Óvári Someşul labdarúgócsapatának az edzője, Nagy István. Legénysége a szatmárnémeti Olimpia Stadionban a Nagykárolyi Victoria ellen játszik pénteken 18 órától, a Román Kupa megyei szakaszának döntőjébe.
Mint ismeretes, az óváriak zöldasztalnál vesztették el a IV. ligás bajnokságot úgy, hogy a pályán elért eredmények alapján pontegyenlőséggel zártak a B csoport élén. A Megyei Labdarúgó Egyesület által levont hat pont miatt azonban a Someşul visszacsúszott a táblázat 3. helyére, így a Victoria zárt a csoport élén. A nagykárolyiak az elmúlt hétvégén játszott bajnoki döntőben is nyertek. „Egy vigasz lenne a csapatnak a kupagyőzelem” – mondta lapunknak Nagy István, aki ötödszörre is győzni szeretne csapatával a Victoria ellen. „Az elmúlt két idényben négyszer vertük a nagykárolyiakat, most ismét győzelemre hajtunk, de nem minden áron. Szép, sportszerű meccsre számítok” – tette hozzá a szakvezető, aki első óvári idényében, 2008–ban már nyert kupaviadalt a Someşullal.
Túloldalt Tabi Zsolt nem szeretné pihentetni alapjátékosait, bár csapata jövő hét kedden Zilahon III. ligás osztályzót játszik. „Hágen sérülése miatt biztos nem fog játszani, de Sârca és Dascăl is kisebb egészségi problémával küzd. Utóbbiakat nem szeretném a kispadon tartani, ugyanis egy jó edzésnek tekintem a meccset. Engemet most kevésbé érdekel az eredmény, inkább arra figyelek majd, hogy játékosaim ne sérüljenek meg. Most sokkal fontosabb az osztályzó” – nyilatkozta a Victoria edzője.
Mint ismeretes, a kupaküzdelmek elődöntőjében a Victoria 2–1–re győzött az Avasfelsőfalui Energia ellen, míg a Someşul 3–1–re verte az Érkávási Olimpiát.

Mérkőzés
Román Kupa, megyei szakasz, döntő (18 óra, Olimpia Stadion): Nagykárolyi Victoria – Óvári Someşul (bírók: Ovidiu Mazilu, Sergiu Neichi, Costin Florescu).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!