ERDON Helyi sport hírek

2010.06.13. 18:02

Átépített, kétmotoros autócsodák az Opel Drag Racingen

<p>Július 3–án és 4–én rendezik meg a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtéren, az Opel Drag Racing idei futamát, amelyet a szakági szövetég felvette a Közép–európai Drag Kupa versenynaptárába.</p>

Különleges „építményeket” láthatnak mindazok, akik július 3–án és 4–én kilátogatnak a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtérre, az Opel Drag Racing idei versenyére. File Mónika, az esemény sajtószóvivője elmondta, az ultrakönnyű versenygépek némelyikét két motor hajtja, de felépítésükben is is sokat különböznek a megszokott járgányoktól. A magyarországi csapatban például szerepel egy kétmotoros speciális „gépcsoda”.
Mint arról beszámoltunk, Romániában először rendeznek Közép–európai Drag Kupát (CEDC), az esemény szervezésére pedig a Szatmárnémeti AutóSportKlub szerezte meg a nemzetközi engedélyt. „Nem szokványos járművekkel találkozhatnak majd az Opel DragRacing nézői, akiknek ez úton is szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy a CEDC futamai alatt igencsak legyenek résen, hiszen pillanatok alatt száguldanak majd el előttük a pilóták” – tette hozzá a szóvívő.
A CEDC megrendezése a gyorsulási versenyek szabályain alapszik és Profi kategóriában rendezik. A Profi osztály általános szabályai közé tartozik például, hogy a motor bárhova elhelyezhető a járműben és nem kell márka azonosnak lennie.
A CEDC szatmárnémeti futamán, a többi ország fordulóihoz hasonlóan, egy Super Final-futamot is rendeznek, ahol pontozás alapján hirdetnek majd bajnokot. A CEDC végső győztese az
lesz, aki a versenyek alatt a legtöbb pontot gyűjtötte be, jutalma pedig 2400 euró, amit a
bajnokságban részt vevő országok képviselői közösen ajánlanak fel. A bajnoki futamra amúgy az Opel DragRacing első napján, azaz július 3-án, szombaton kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!