ERDON Helyi sport hírek

2010.06.25. 15:26

Tőrvívó gyerekbajnokság: Két szatmári a nyolc között

<p>A Szatmárnémeti SK tőrvívói közül Izsáki Arnold két tanítványa, Adriana Haidu és Alexandra Lazin végzett a legjobb nyolc között Konstancán, a gyerekbajnokság 12–13 évesek korosztályának egyéni viadalában.</p>

Előbbi a 7., Lazin pedig a 8. helyen zárt. Ugyanebben a korosztályban Marinescu Orsolya (edzők: Ardeleanu Zsuzsa, Simona Surducan, Dan Şuta) a 10. lett. A 10–11 évesek között Rebeca Aldea érte el a legjobb eredményt: Izsáki tanítványa a 15. helyen zárt. Az Ardeleanu, Surducan, Suţa edzőhármas tanítványai közül Potor Andrea a 19. pozícióban fejezte be a pénteki versenyt. „Nagyon erős volt a mezőny, ezért nem lehet panaszom a lányok teljesítményére. Szerintem jövőre már érmekért fog küzdeni Lazin és Haidu” – mondta Izsáki.
Szombaton a csapatversennyel folytatódnak a viadalok, a Szatmárnémeti SK–t pedig a Haidu, Lazin, Marinescu, Aldea négyes képviseli.
Vasárnap kezdenek a párbajtőrvívók. A Nagy Lehel és Májer Csilla edzőpáros tíz fiú és hét lány sportolóval utazott a tengerparti településre (közülük tizennégyen először vesznek részt bajnoki tornán), ahonnan remélik, legalább két éremmel tudnak hazatérni. Az egyéni versenyben Szép Márton éremesélyesként lép majd pástra. Tavaly a 11 évesek között bajnok lett, viszont idén már a nagyobbak, a 12–13 évesek versenyében fog küzdeni. Vasárnap és hétfőn a fiúk, kedden és szerdán a lányok lépnek pástra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!