ERDON Helyi sport hírek

2010.06.21. 15:50

Titi Aur az Opel DragRacingen

<p>Románia legelismertebb ralipilótája, Constantin „Titi” Aur és navigátora, a gazdasági szaktárca államtitkára, Borbély Károly is bemutatkozik a szatmári közönségnek az Opel DragRacingen.</p>


Az Opel DragRacing révén 20 év után ismét egy igazi ralicsapat érkezik Szatmárnémetibe: a nyolcszoros román bajnok és 49 futamgyőzelemmel büszkélkedő Constantin „Titi” Aur és navigátora, a gazdasági minisztérium államtitkár Borbély Károly bemutatkozik a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtéren, július 3–án.
A nemzetközi porondon is elismert Titi Aur az Opel DragRacing nyitónapján délelőtt és délután egyaránt fellép a szatmári közönség előtt. „A szerencsésebbek pedig azt is megtudhatják, milyen egy speciálisan átalakított, 200 ezer eurót érő, N kategóriás Mitshubishi Lancer Evo IX jobb oldali székébe préselődni, miközben felbőg a 2.0–ás turbo motor, nekifeszül az összkerékmeghajtás és Titi csövig nyomja a gázpedált” – olvasható az Opel DragRacing legújabb sajtóközleményében.
Titi Aur a legismertebb és legtöbb eredményt elért ralipilóta Romániában, illetve ő volt az első román raliversenyző, aki a nemzetközi versenyeken is kiváló eredményeket ért el. Mindezek mellett ővé Románia legelismertebb pilótaiskolája is.
Navigátora, Borbély Károly gyerekkora óta az autósport szerelmese, és három éve debütált másodpilótaként, idén pedig Titi Aur mellett szállt harcba a bajnoki címért.

Egyébb ínyencség

A száguldó gépcsodák mellett más kikapcsolódást is ajánlanak a szervezők. „A Nagykárolyi Termál Standnak köszönhetően igazi »strand feeling« költözik a szatmárnémeti repülőtér betonjára: homok, medence, gyönyörű lányok és jéghideg italok várják ugyanis az Opel DragRacing nézőit a RacingStrandon. Azokra is gondoltunk, akik nem szeretnének lemaradni a labdarúgó–világbajnokság góljairól, viszont a gyorsuló autókat sem szeretnék kihagyni. Nekik ajánljuk a DragPubot, ahol hatalmas LCD tv–ken lehet majd követni a meccseket” – mondta File Mónika, az esemény sajtószóvivője.
A kisgyerekekre babysitterek felügyelnek – ezt a szervezők ingyen ajánlják az eseményre ellátogató szülőknek. A nagyobb gyerekeknek pedig egy újabb különlegességgel szolgálnak a szervezők: a drifterek és a gyorsuló autócsodák mintájára ők is volán mögé ülhetnek az Opel DragRacingen felállított dodgem-pályán.
Mint ismeretes, július 3–án és 4–én a szatmárnémeti repülőtéren rendezik meg a Közép–európai Drag Kupával egybekötött Opel DragRacinget. A napijegy ára 15 lej, az esemény mindkét napjára érvényes belépőért pedig 25 lejt kell majd fizetni. A 14 év alattiaknak, illetve a 65 év felettieknek a belépés ingyenes lesz.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!