ERDON Helyi sport hírek

2010.06.15. 13:23

Kupaviadalokra készülnek a szatmári vívók

<p>Ezen a hétvégén rendezik a női párbajtőrvívók és fiú tőrvívók Román Kupa viadalait, azonban a Szatmárnémeti SK csak utóbbi fegyvernemben tudja képviseltetni magát nagyobb számban.</p>

Csiszár Ferenc párbajtőrvívó-edző ugyanis csak Amalia Tătărannal tud elmenni Bukarestbe a nők versenyére. „A klubtól csak ennyi pénzt kaptunk” – panaszolta a szakvezető. Ezért a csapatversenyben nem szerepel majd az SK.
A tőrvívók Temesvárra utaznak. A Lengyel Éva File Attila edzőpárosnak még maradtak „tartalékai” erre a versenyre, ezért két csapatra való sportoló képviseli majd az SK. Tűzhányi Gerárd, Vlad Baloş, Trenea Caius, Mureşan István, Teofil Moisuc, Alexandru Târgovăţu, Alex Ardelean és Bogdan Dascălu szombaton az egyéni versenyben lép majd pástra, másnap pedig két csapat küzd majd a Román Kupáért. „Csapatban van éremszerzési esélyünk, az egyéni viadalokban legalább két vívómnak van esélye első nyolc közé jutni” – mondta lapunknak Lengyel Éva.
Az anyagi gondok miatt a női tőrvívók nem is tervezték, hogy idén kupaviadalokon vegyenek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!