ERDON Helyi sport hírek

2010.06.11. 13:29

Ballagás a Sportlíceumban: Fülöp György is búcsúzott

<p>A szatmárnémeti Sportlíceum három végzős osztályának 63 diákja, illetve Fülöp György, nyugdíjba vonuló, eddigi aligazgató búcsúzott a pénteki ballagó ünnepségen, a Gyurkán György Sportteremben.</p>

A szatmárnémeti Sportlíceum három osztályának összesen 63 díjákja ballagott pénteken, az ünnepségnek pedig hagyományos módon a Gyurkán György Sportterem adott otthont. Az ünnepségen egyébként Ioan Păcurariu igazgató megemlítette, hogy ezen alkalommal búcsúznak eddigi aligazgatójuktól, Fülöp Györgytől is, aki június elsejétől nyugdíjba lépett.
A végzős diákok közül a szatmárudvari Pap Romeo (12. C osztály) volt a legjobb tanuló, aki 9,69-es jegyátlaggal fejezte be a 12. osztályt. Őt díjazta a LPS vezetősége mellett a Vasile Goldiş Egyetem szatmárnémeti fiókja is. A Szatmár Megyei Sportigazgatóság vezetője, Marcel Tarţa a 12. A osztály tanulóját, Mészáros Izabellának adott át különdíjat. A végzős diák a Szatmárnémeti Városi Sportklub élvonalbeli kosárlabdacsapatának a játékosa.
Az osztályok legjobbjait osztályfőnökeik díjazták: Nicoleta Sabo (12. A – profil: kosárlabda), Dorel Ziman (12. B – profil: labdarúgás), Monica Măcican (12. C – profil: atlétika és mozaik).

Névjegy


Fülöp György 1967–től tanít testnevelést. Két évet dolgozott a Batizi Általános Iskolában, majd 1971–ig a szatmárnémeti Gépipari Líceumban (ma Unio Iskolacsoport) tanított. Azóta a szatmárnémeti Iskolai Sportklub, majd a Sportlíceum alkalmazásában dolgozott. 1978–90 között az ISK aligazgatója, a következő három évben pedig a tanintézmény igazgatói tisztségét foglalta el. 1997–2001, majd 2006–2010. június 1. között a LPS aligazgatója. Sikeres atlétika edzői munkáját folytatni szeretné Szatmáron nyugdíjba vonulása után is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!