ERDON Helyi sport hírek

2010.05.17. 15:20

Vb-futamon fog indulni Vajda Andrei

<p>Gyári csapattal áll majd rajthoz a karting–világbajnokságon a Szatmárnémeti Go Kart Team 10 éves pilótája, Vajda „Kisbajnok” Andrei.</p>

Az olaszországi IAME motorgyártó cég meghívta csapatába a szatmárnémeti Vajda „Kisbajnok” Andreit, aki így rajthoz áll majd az augusztusban kezdődő karting–világbajnokságon. „Múlt hét pénteken, a Délkelet–Európa–bajnokság (SEEKZ – szerk. megj.) előtt kaptuk a meghívott. Nagyon megleptek, de ugyanakkor nagyon örülünk ennek. Fantasztikus lehetőséget kapott a fiam” – mondta lapunknak Vajda „Bajnok” Zsolt, a Szatmárnémeti Go Kart Team műszaki vezetője, aki egyben Andrei édesapja is. A gyári csapat négy pilótával áll majd rajthoz a vb–n, az egyik lesz a 10 éves szatmári versenyző.
Bukarestben egyébként a SEEKZ 2. fordulóját rendezték a hétvégén. Akárcsak a görögországi nyitányon, a Go Kart Team pilótája ezúttal is szerencsétlenül járt a MINI kategória versenyében. Az esőáztatta szombati időmérő edzésen a második legjobb időt teljesítette, a vasárnapi futamok felvezető köreiben viszont a karburátor túladagolása miatt mindkét alkalommal lefulladt a motor. „Nem bírta a lassú tempót az erőforrás, ezért voltak a műszaki problémák” – panaszolta Vajda Zsolt. Az első futamon sikerült időben visszajönni a pályára, és a fél kör lemaradás ellenére az utolsó, 26. helyről felkapaszkodott az 5. helyre. A második futamon viszont már nem sikerült oly hamar kijavítani a hibát, ezért csak a 13. helyen zárt, összesítésben pedig a 9–ik lett Vajda „Kisbajnok” Andrei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!