ERDON Helyi sport hírek

2010.05.17. 12:55

Motocross bajnoki futam Érmihályfalván

<p>Bihar megye - A Nyíló Akác Napokon rendezték meg Érmihályfalván a motocross országos bajnokság negyedik futamát, ami a nyílt nemzetközi bajnokság harmadik futama is volt egyben.</p>

Az esős időjárás a motocross országos bajnokságra sem volt tekintettel, ám az ország minden részéből, illetve Magyarországról és Ausztriából is érkezett motorosokat semmi nem állíthatta meg. A házigazda klub, a Transbuldex Racing szervezői 1800 méteres pályát alakítottak ki, melyen 9 ugrató, számtalan lassító (úgynevezett tevehát) és mandíner (döntött) kanyar tette próbára a versenyzők képességeit.

Két–két futam

Kategóriánként két futam volt, az ezeken elért pontszámokat összesítették (az első helyezettnek 25 pont járt, a másodiknak 22, a harmadiknak 20, stb.), és ezek után hirdettek eredményt. Minden bizonnyal a hol eleredő, hol abbamaradó esőnek, és a kitartóan megmaradt hűvösnek betudhatóan közönség most kevesebb volt a szokásosnál, ám a versenyek a szokásos izgalmakat tartogatták a sportág kedvelőinek. A motorosok hozzáállására pedig jellemző, hogy miután csupa sárosan lejöttek a pályáról, előbb a kétkerekűeket tisztogatták le, csak azután gondoltak magukra is.

Dobogósok

Kategóriánként a következők végeztek dobogós helyeken: 50 cm3 (két versenyző volt) – 1. Erőss Koppány (Sepsiszentgyörgyi Sugas Motoros Club), 2. Alexandru Almăşan (Bukaresti Steaua GTH); 65 cm3 – 1. Tompa Róbert (Sugas), 2. Alexandru Grădinaru (Ciolpani–i Top Cross TCS, Ilfov megye); 3. Baciu Alexandru (Steaua); 85 cm3 – 1. Rozgonyi Ákos, 2. Lukács Kristóf (mindketten Magyarországról), 3. Ionuţ Corbea (Ciolpani); MX1 – Adrian Răduţă (Ciolpani), 2. Andre Gregoire (Temesvári Speed Racing), 3. Simf Rudolf (Érmihályfalvi Transbuldex Racing); MX2 – 1. Iulian Răduţă (Ciolpani), 2. Balázs István (Székelyudvarhelyi Ivan Moto Racing), 3. Virgil Corbea (Ciolpani); amatőrök – 1. Demeter László (Sugas), 2. Fodor Vilmos (Ivan Moto), 3. Irinel Potecă (Băicoi–i Moto Racing Team, Prahova megye); veteránok – 1. Alexandru Enceanu (Brassói Smart), Nagy Dániel (Steaua), Mihăliţă Stoeanovici (Brassói Smart).

A motorosok e hét végén Târgu Jiu-ban (Zsilvásárhely, Gorj – Hegyi–Zsíl – megye) folytatják a bajnokságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!