ERDON Helyi sport hírek

2010.05.14. 20:03

Két ponttal nyert a Sepsi BC

<p>Rendkívül szoros mérkőzésen két ponttal maradt alul a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata a Sepsi BC elleni kisdöntő első találkozóján.</p>

Az utolsó másodpercben megfordíthatta volna az eredményt a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata Sepsiszentgyörgyön, a helyi Sepsi BC elleni kisdöntő párharc első találkozóján. Cristina Ciocan hárompontos kísérlete viszont milliméterekkel ment a kosár mellé, így a tegnapi házigazda 76–74 arányban győzött.
Dan Fleşeriu edző tanítványai remekül kezdték a meccset, mintegy hat percen keresztül a VSK javára mutatott előnyt az eredményjelző (2–8 – ez volt a mérkőzésen a legnagyobb előny egy csapatnál). Diaconu értékesített szabaddobásai után először szerzett vezetést a házigazda együttes (12–11). A pihenőig ötre növelték előnyüket a „zöld–fehérek” (23–18) és ezt a különbséget a szünetig meg is tartották, bár Hardy duplája után a 15. percben ismét a VSK vezetett (27–28).
A második félidőben továbbra is szoros maradt az eredmény, a Sepsi BC pedig őrizte minimális előnyét, az utolsó felvonás előtt 59–54–es állást mutatott az eredményjelző. A kiegyenlített utolsó tíz percben viszont a szatmári hölgyeknek nem sikerült a maguk javára billenteni a mérleg nyelvét, és mivel a szerencse sem állt mellettük az utolsó másodpercben, a háromszékiek kerültek előnyben a két nyert mérkőzésig tartó bronzcsatában.
A VSK kedden szépíthet, és akkor jövő hét pénteken Sepsiszentgyörgyön dőlhet el a harmadik hely sorsa. Ehhez viszont a keddi, szatmári mérkőzésen győznie kell a VSK–nak.

Eredmények
Női kosárlabda, A–osztály, kisdöntő, 1. mérkőzés
Sepsiszentgyörgyi Sepsi BC – Szatmárnémeti VSK 76-74 (23:18, 20:20, 16:16, 17:20).
Döntő
MCM Târgovişte – Aradi ICIM 92–55 (26:18, 25:14, 27:13, 14:10).
A három nyert mérkőzésig tartó párharc második találkozóját ma rendezik Târgoviştén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!