ERDON Helyi sport hírek

2010.05.27. 14:22

Gyenes Mani nem vehet részt a vb-futamon

<p>Nem tudott elutazni a szardíniai tereprali világbajnoki futamra a szatmárnémeti Gyenes „Mani” Emanuel.</p>

A KTM motorkerékpár bukaresti márkaképviselője becsapta Románia legjobb terepmotorosát. A mediterráni szigeten ugyanis szűk a pálya vonalvezetése, ilyen esetben a résztvevők kisebb motorokkal állnak rajthoz. Így Maninak a 690 kcm-es helyett egy 450-est kellett szereznie. Spanyolországból Yamaha márkájú kétkerekűt ígértek a szatmári motorost is foglalkoztató Brassói Vectra Racing Teamnek, viszont erről lemondtak, miután a bukaresti KTM márkakereskedő azt ígérte Marcel Butuza csapatvezetőnek, gyári gépeket szerez nekik az olaszországi versenyre. Mivel a KTM sem érkezett, már nem volt idő más megoldást keresni, a nevezési idő pedig lejárt. A Szardínia-rali tegnap kezdődött.
Mani mégsem pihen ezen a hétvégén, ugyanis elutazott a Bukarest melletti Pereş településre, ahol szombaton rendezik az endurocross-bajnokság 4. fordulóját. A szatmári jelenleg a 2. helyen áll a táblázatban, mivel kihagyta a 3. etap futamát, akkor volt a tunéziai vb-futamon volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!