ERDON Helyi sport hírek

2010.05.14. 17:50

Egyetemista atlétika-bajnokság: Nagy Attila címvédésre készül

<p>A hétvégén Kolozsváron rendezik az egyetemista atléták szabadtéri országos bajnokságát, a Vasile Goldiş Egyetem szatmárnémeti fiókját pedig négy sportoló fogja képviselni.</p>

Közülük Lorena Batfalschi gátfutó debütál, Nagy Attila pedig 400 méter gátfutásban címvédőként várja a hétvégi megmérettetést. Utóbbi egyébként egy hete Kolozsváron készül az egyetemista bajnokságra, de az ezt megelőző három hétben a nyíregyházi tanítóképző főiskola atlétikai csarnokában edzett trénerével, Fülöp Györggyel. „Kénytelenek vagyunk Nyíregyházára járni edzeni, mert Szatmáron nincsenek optimális körülmények, hogy felkészüljünk a versenyekre. Romániában a legközelebbi korszerű atlétika pálya Kolozsváron van, de mivel Nyíregyháza közelebb van, ezért inkább a magyarországi utat vállaljuk be heti két alkalommal” – mondta lapunknak elkeseredve Fülöp György.
A hétvégi bajnokságon ott lesz még Gheorghe Nistea súlylökő, aki tavaly előtt diszkoszvetésben fogott aranyérmet az egyetemisták terembajnokságán. A síkfutó Florin Chira is egyre jobb teljesítményt nyújt, ezért akár ő is érmes helyen zárhat a kolozsvári viadalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!