ERDON Helyi sport hírek

2010.05.17. 17:02

Az elnöktől tanultak

<p>Az elmúlt hét végén a tizenharmadik alkalommal zajlott az UAMT- és a Tavasz Kupa (gyerekek számára) hagyományos karateverseny.</p>

A múlt heti karateversengéseket az UAMT Sportklub az Agora Egyetemmel és a Bihar megyei Sportigazgatósággal közösen rendezte, a helyszín a Bihorul Sportközépiskola játékcsarnoka volt május 15–16. között. A Tavasz Kupában induló gyerekek teljesítményei beszámítódtak a hagyományos karate országos egyéni bajnokság területi szakaszának eredményei közé. Tizenkét hazai klub 162 karatékája állt rajthoz, közöttük három váradi klub (a Todome, a Fudoshin és az UAMT Agora) sportolói, s a versengéseket megtekintette a hétdanos Dan Stuparu, a Román Hagyományos Karateszövetség elnöke is, aki felkészítőt tartott a gyerekversenyzők részére.

Váradi klubsikerek

A Nagyváradi UAMT Agora összesítésben az első helyen végzett (hat első, hat második és kilenc harmadik helyezés, 1397 pont), a Kolozsvári Gyermekek Háza Sportklub a második helyen fejezte be a versengést, a Fudoshin pedig a harmadik (egy első, négy második és négy harmadik hely) lett, míg a Todome sportolói egy első, két második és egy harmadik helyet szereztek. Az UAMT Agora első helyezettei: Andor Denis, Kálmán Szabolcs, Laurenţiu Avram, Andrei Moga, illetve az Andrei Moga, Kálmán Szabolcs, Andrei Luca alkotta kata csapat), továbbá a Molnar Carina, Oana Bondici, Nazir Janifeer női katacsapat és a Paul Bondici, Higyed Erik, Andor Denis fiúkatacsapat.

Szántó Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!