ERDON Helyi sport hírek

2010.04.27. 17:30

Két szatmári vívó az U23-as Eb–n

<p>Két szatmári párbajtőrvívó, Szatmárnémeti SK sportolója, Adrian Szilágyi, illetve a Steaua versenyzője, Deac Simona vesz részt a 23 éven aluli vívók Európa-bajnokságán, a lengyelországi Gdańskban.</p>

A nyitóceremóniát a kedden rendezték, Szilágyi pedig már szerdán pástra lép a férfi egyéni versenyben. Vele tartott edzője, Csiszár Ferenc is. Szerinte meglepetés lenne, ha sportolója dobogóra állnak, mindezek ellenére a tisztes helytállást várja el tanítványától.
Deac Simona holnap lép pástra, neki viszont reális esélye van arra, hogy érmes helyen zárjon. A szatmári hölgy két évvel ezelőtt a 20 éven aluliak világbajnokságán, tavaly pedig az egyetemisták vb–jén végzett a második helyen.
Romániát egyébként 17 vívó képviseli a kontinensviadalon. „A román küldöttség célja, hogy legalább egy éremmel térjenek haza a sportolók. Szerintem ez teljesíthető. Hogy kinek a nyakába akasztják majd azt az érmét, az elválik. Nyilván örülnénk annak, ha az egy szatmári vívó lenne” – mondta Csiszár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!