ERDON Helyi sport hírek

2010.04.14. 19:10

Karting regionális bajnokság: Káosz az nyitányon

<p>A Délkelet–Európai karting–bajnokság idei első fordulójának két futamán a 3., illetve a 12. helyen zárt a szatmárnémeti Vajda Andrei, de az eredmény még nem végleges.</p>

Az elmúlt vasárnap zajlott a görögországi Thesszalonikiben a Délkelet–Európai karting–bajnokság (SEEKZ) 2010–es idényének első fordulója, viszont a MINI kategória végeredménye még nem ismert, ugyanis a résztvevő török csapatok összesen tizenöt óvást nyújtottak be a görög csapatok ellen. Ebben a kategóriában érintett a Szatmárnémeti Go Kart Team 9 éves pilótája, Vajda „Kisbajnok” Andrei is, aki az első futamon a 3., a másodikon pedig a 12. helyre hozta be az Birel márkájú és IAME–Parilla motorok által hajtott kartingot. Ez az eredmény valahol a 6. helyet jelentené összesítésben az ifjú pilótának, aki a második futamon rendkívül szerencsétlenül járt. A rajtot követően ugyanis hátulról nekiütköztek az első kanyarba, kicsúszott és csak az utolsó, 30. helyre tudott visszajönni. Így is a tizenkettedikként intették le a futam végén. „Meg vagyunk elégedve Andrei teljesítményével, ugyanis nagyon erős volt a mezőny. Viszont bosszant, hogy még nem tudjuk a végeredményt” – mondta lapunknak a pilóta édesapja, Vajda „Bajnok” Zsolt, aki egyben a csapat műszaki vezetője. A törökök egyébként arra panaszkodtak, hogy a görög csapatok egy része szabálytalan üzemanyagot használtak, ezért élveztek előnyt a többiekkel szemben. Amennyiben a döntéshozó testület jóvá hagyja az óvásokat még az is megtörténhet, hogy a szatmári versenyző előrelép. „Az sincs kizárva, hogy az első futamon győztesként kerül ki Andrei, ugyanis két görög végzett előtte. A második futamon pedig legalább nyolc görög pilótát intettek le a fiam előtt, ezért az sem kizárt, hogy ebben az esetben is dobogó közeli helyezést ért el – tette hozzá „Bajnok”. – Nyilván, nem ebben reménykedünk. Csak egyszerűen akarjuk látni az összesített eredményt, hogy ennek függvényébe készülhessünk a következő fordulóra” – folytatta. A SEEKZ második etapját egyébként május 16–án rendezik Bukarestben.
Addig „Kisbajnok” két fővárosi versenyen fog részt venni, ugyanis a román bajnokság első két fordulóját Bukarestben rendezik. Az elsőt ezen a hétvégén, a következőt május 9–én. „A célunk, hogy román bajnoki aranyat nyerjünk. Bár ahogy látom a mezőnyt, nagyon nehéz lesz, mert sok olasz szerelőcsapat jelent meg a román csapatoknál” – mondta Vajda Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!