ERDON Helyi sport hírek

2010.04.16. 15:25

Ezüstérmes a Szatmárnémeti SK női tőrvívó csapata

<p>Dan Şuta, a Szatmárnémeti Sportklub női tőrvívóinak edzője szerint „benne volt a pakliba”, hogy a csapata ott legyen a 23 éven aluliak bajnokságának döntőjében.</p>

Az viszont már nagy meglepetés lett volna, ha a szatmári lányok meg is nyerik az első alkalommal megrendezett korosztályos csapatbajnokságot. Az aranyérmet ugyanis az első számú favorit, a Bukaresti Dinamo nyerte, miután 45–27 arányban verte a SK első számú csapatát. De az ezüstérem is szép eredmény az Ardeleanu Zsuzsa, Simona Surducan, Dan Şuta edzőhármas tanítványainak. „Jó, és kellett ez az eredmény a szatmári tőrvívásnak” – mondta Şuta. Nona Silaghi, Tóth Zselyke, Décsei Patricia és az egyéniben bronzérmes Bianca Cuteanu felállású SK I-es csapat a Bukaresti Triumfot győzte le 45–33–ra a döntőbe jutásért. A Varga Anett, Petrişor Evelin, Bujer Regina, Magyar Petra felállású SK II-es csapat a hatodik helyen zárt a temesvári viadalon.
A férfi párbajtőrvívók Craiován léptek pástra. A 13 csapatos mezőnyben két győzelemmel és két vereséggel a 6. helyen zárt a Csiszár Ferenc, Májer Csilla, Nagy Lehel edzőhármas legénysége (Adrian Szilágyi, Vlad Mitraşca, Vlad Pereş, Cristian Aniculaesei). A szatmári Tardi testvérekkel (Zsolt és Zoltán) felálló Nagyváradi VSK ezüstérmes lett.
A hétvégén egyébként a női párbajtőrvívók és a férfi tőrvívók viadalaival folytatódik Craiován, illetve Temesváron az U23-as egyéni és csapatbajnokság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!