ERDON Helyi sport hírek

2010.04.13. 16:14

„Edzés” a vb-futamra

<p>Ezen a hétvégén endurocross-bajnoki futamon, a jövő hónap elején pedig rali-világbajnoki megmérettetésen fog rajthoz állni Gyenes „Mani” Emanuel.</p>

Az endurocross-bajnokság második fordulóját rendezik a hétvégén Marosvásárhelyen, amely a Brassói Vectra Racing Team szatmárnémeti motorosának, Gyenes „Mani” Emanuelnek kiváló alkalom lesz egy utolsó edzésre a csapat idei első rali–világbajnoki futama előtt. Április végén ugyanis Tunéziába utazik a Vectra Racing Team, ahol a vb második fordulóját fogják rendezni május elején. Az első futamot Dubaiban rendezték, viszont a Marcel Butuza által vezetett csapat úgy döntött, kihagyja a közel–keleti állam (Egyesült Arab Emírségek) versenyét.
A tunéziai vb–futam miatt egyébként Mani kihagyja az enduro Balkán–bajnokság görögországi nyitányát. „Nyilván, elsőbbséget élvez a vb. A tunéziai verseny mellett tervezzük még, hogy részt vegyünk a szeptemberi Fáraó–ralin és az októberi Marokkó–ralin” – vázolta lapunknak Románia legjobb terepmotorosa, aki a 2008–as egyiptomi vb–futamon szakaszgyőztes volt, tavaly pedig a marokkói megmérettetésen megnyerte a produkciós modellek versenyét. „Még nem döntöttük el, hogy idén milyen kategóriába fogok indulni. Lenne lehetőség, hogy új felfüggesztést szereljünk a motorbiciklimre, akkor viszont már nem versenyezhetek a produkciós modellek között. A verseny helyszínén fogunk dönteni arról, hogy megéri–e »hozzányúlni« a motorkerékpárhoz” – folytatta Mani.
Mint arról már beszámoltunk, az endurocross-bajnokság zernyesti nyitányát toronymagasan nyerte a szatmári, és vélhetően a hétvégi futamon is nehezen lehet majd leállítani Manit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!