ERDON Helyi sport hírek

2010.03.05. 19:49

Visszavágtak a kézis fiúk Kolozsvárnak

<p>Fegyelmezett, jó játékkal győzött hazai pályán a Szatmárnémeti Városi Sportklub férfi kézilabdacsapata a Kolozsvári U együttesével szemben.</p>

Visszavágott a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata a Kolozsvári U–nak, a kincses városban elszenvedett vereség miatt: A VSK 34–33 arányban győzte le az egyetemista csapatot.
„Erre vártam a kolozsvári mérkőzés után. A fiúknak már akkor mondta, vissza kell szerezni az ott elvesztett pontokat. Remekül, fegyelmezetten játszottak” – mondta örömittasan a pénteki megnyert meccs után Palkó.
A találkozót egyébként igen rosszul kezdték a szatmáriak. A vendégek két perc után már 3–0–ra vezettek, de Bursac és Birtalan találatai után az 5. percben 3–3–as állást mutatott az eredményjelző. Előbbi egyébkét csütörtökön ünnepelte 29. születésnapját, ezért a szerb számára plusz motivációt jelentett, hogy a győzelmet ünnepelhesse a meccs végén. Ezután kiegyenlített volt a mérkőzés, mégis a VSK mehetett pihenőre két gólos előnnyel (18–16) Birtalan és Ciornohuz találatai után. A második játékrészben ugyanez a kettős növelte először a meccsen három gólra a VSK előnyét (20–17), de az „egyetemisták” emberhátrányban is egyenlíteni tudtak (20–20). Az utolsó tíz percben már a bírók (Adrian Barbu, Sorin Nica) is besegítettek a vendégeknek. Így sem sikerült egy gólnál nagyobb előnyre szert tenniük a kolozsváriaknak. Az 52. percben Şavlovschi és Ciornohuz góljai után ismét a VSK vezetett (29–28), az egy gólos előnyt pedig már nem engedték ki a kezükből. Bursacnak sem remegett a keze fél perccel a vége előtt, az ellenfél támadását pedig védte Teremi, az ismétlést pedig elrontották a kolozsváriak. A szatmáriak kapusa egyébként ismét  sziporkázott, 30 százalékos volt a pénteki meccsen.

Nemzeti Liga, 19. forduló
Szatmárnémeti VSK – Kolozsvári U 34–33 (18–16). VSK: Teremi (14 védés, ebből egy 7 méteres) – Oláh (6 gól), Surducan (6), Birtalan (6, egyet 7 méteresből), Savic (7), Bursac (2), Varga, Vizsbovszkij (2), Nagy, Mateş, Şavlovschi (2), Aredelean, Ciornohuz (3).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!