ERDON Helyi sport hírek

2010.03.22. 16:49

Országos döntőben a LPS-s kosaras lányok

<p>A Marius Tarţa testnevelőtanár által felkészített csapat, a szatmárnémeti Sportlíceum nyerte a diáklányok kosárlabda-olimpiászának megyeközi döntőjét.</p>

A Szatmárnémetiben rendezett tornán öt helyet csak három csapat tette tiszteletét: a LPS mellett a nagyváradi Doamna Oltean Általános Iskola, illetve a máramarosszigeti Dr. Mihaly de Apşa Iskolacsoport. A LPS 30–21–re verte a bihariakat, és 44–17–re a máramarosiakat, így kvalifikálta magát az országos döntőbe. Az általános iskolás fiúk viadalában viszont a 3. helyen zárt a Szatmár megyét képviselő csapat. A szatmári zónadöntőben a szatmárnémeti Ion Creangă Általános Iskola csapata 61–44 arányban kapott ki a  Doamna Oltean Általános Iskolától és 61–33-ra a tornagyőztes máramarosszigeti Dragoş Vodă Főgimnáziumtól. A hétvégén Szatmárnémetiben rendezik a vidéki általános iskolás női kosárlabdacsapatok zónadöntőjét, amelyre Bihar, Máramaros, Szilágy és Beszterce–Naszód legjobbjai mellett megyénk győztese, a Piskolti Általános Iskola nyert részvételi jogot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!