ERDON Helyi sport hírek

2010.03.24. 08:13

Nagyot alakítottak a lányok

<p>90-67 arányban győzött a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdacsapata kedd délután, a SCM Craiova elleni bajnoki mérkőzésen. A szatmári lányok remek teljesítményt nyújtottak.</p>

Sima győzelmet aratott a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdacsapata a SCM Craiova ellen, az A-osztályos bajnokság A1-es értékcsoportjának 9. fordulójában. Dan Fleşeriuedző tanítványai szárnyaltak és végre a tőlük várt teljesítményt nyújtották. Drăgoescu egy triplával nyitott, majd Claudia Pop, Hardy és Ciocan „kettesével” dobták a kosarakat. Utóbbi egyébként ünnepelt, éppen kedden ünnepelte 28. születésnapját. Az oltyánok az első öt percben még tartani tudták a lépést a szatmáriakkal (11-10), de 11-0-ás, két és fél perces sorozat után már tizekettővel vezetett a VSK. Az első pihenőig még faragtak a hátrányból a craiovaiak, viszont a második negyedben is megállíthatatlanok voltak a Fleşeriu tanítványai. A 15. percben már tizenhattal (36-18) vezetett a VSK, majd Pavel sorozata után már huszonhárom pont szatmári előnyt mutatott az eredményjelző (51-28).

A második félidőt is hasonló lendülettel kezdték a szatmári lányok. Povilonyte és Drăgoescu egy-egy hárompontossal kezdett, majd Claudia Pop álomszerű sorozata után „biztonságos” harmincnéggyel vezetett a VSK (65-31). Ezután kicsit kiengedtek a hazaiak, az olytánok pedig próbáltak javítani. Az utolsó negyedben egy három perces 10-0-ás sorozat után huszonnégyre zárkozott fel a SCM (77-53), de arra már nem volt idő, hogy sokat faragjanak a hátrányból, végül 90-67 arányban győzött a VSK.

„Még több mosoly kéne a kispadon, és akkor a hangulat is remek lesz a csapatnál – mondta a találkozó után Fleşeriu, aki szerint sokat feljődött csapata az előző meccsekhez képest. „Remélem tartani tudják majd ezt a formát, hiszen nagyon nehéz mérkőzések következnek a bajnokságban – tette hozzá a szakvezető. – Nagyon fontos a hétvégi kupameccs is, viszont a bajnokságra kell összpontosítanunk, ugyanis több hibát nem engedhetünk meg magunknak.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!