ERDON Helyi sport hírek

2010.03.25. 13:47

Mikolai Turul: Fontos a győzelem

<p>Pénteken 15 órától hazai pályán játszik a Mikolai Turul labdarúgócsapata. A III. Liga 21, fordulójának pénteki mérkőzésén a Nyárádtői Unirea csapatát fogadja Călin Şoimoşan edző legénysége.</p>

Pénteken hazai pályán szeretné megszerezni idei első három pontját a Mikolai Turul, a III. Liga 6. csoportjában a kiesés ellen küzdő labdarúgócsapat. Ehhez a táblázat 7. helyén tanyázó Nyárádtői Unireát kell legyőzze Călin Şoimoşan edző együttese. A szakvezető viszont két alapemberére nem számíthat a 15 órakor kezdődő mérkőzésen, ugyanis az elmúlt fordulóban Sándor és Florin Mureşan is piros lapot kapott a belényesi találkozón, így ők ketten kénytelenek a pályán kívülről nézni csapattársaik ténykedését.
„A három pont olyan fontos, mint az oxigén palack. Nem szabad lemaradjunk azoktól a csapatoktól, akik a bennmaradást jelentő helyeken tanyáznak a táblázatban” – mondta Dobos Csaba klubelnök. A feladat viszont nem tűnik egyszerűnek, ugyanis a Maros megyei együttes eddigi három mérkőzésének mérlege: egy győzelem, egy döntetlen, egy vereség. Utóbbi „idegenből” jött. A mikolaiak eddig két idegenbeli vereség mellett egy döntetlent jegyeztek idén: hazai pályán 2–2 a Besztercei Gloria II ellen. Az akkori játékot tekintve Şoimoşan legénysége bizakodva várhatja a nyárádtőiek elleni találkozót. Védekezésben jól zártak a szatmáriak, gyors támadójátékuk pedig tetszetős volt. Sérült sincs a játékoskeretben és vélhetően a szurkolók is nagyobb számban látogatnak ki a mikolai pályára, hogy győzelemre vezessék a Turult.

Labdarúgó III. Liga, 6. csoport, 21. forduló
Péntek (15 óra)
Mikolai Turul – Nyárádtői Unirea
Jádi Voinţa – Szászrégeni Avântul
Máramarosszigeti Marmaţia – Aranyosgyéresi Seso
Nagyszebeni Voinţa – Kolozsvári Sănătatea
Székelyudvarhelyi KC – Dési Unirea
Zilahi FC – Belényesi Bihorul
Nagydisznódi FC – Szászsebesi CSM
Zlatnai SK – Szászmedgyesi Gaz Metan II.
Szombat
Nagyváradi Luceafărul – Besztercei Gloria II.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!