ERDON Helyi sport hírek

2010.03.04. 15:15

Megkezdik a visszavágót a mikolaiak

<p>Szatmár megye – Pénteken 15 órától rendezik a Mikolai Turul – Besztercei Gloria II labdarúgó bajnoki mérkőzést.</p>

Idei első mérkőzését játssza pénteken 15 órától a Mikolai Turul labdarúgócsapata. A megye egyetlen divíziós csapata téli alapozás nélkül kezdi meg a III. Liga 6. csoportjának tavaszi idényét, Călin Şoimoşan edző legénysége pedig a Besztercei Gloria II csapatot fogadja hazai pályán.
Mint ismeretes, a mikolaiak tavaszi bajnoki szereplése sokáig kérdéses volt, az utolsó pillanatban sikerült pénzt és csapatot összeszedni a kezdéshez.
A pontvadászat már az elmúlt hétvégén megkezdődött, de a Turulnak sikerült halasztást szereznie a román szövetségtől, így az első forduló mérkőzését jövő hét kedden játsszák Szászsebesen. Ma a második etapot rendezik, a mikolaiak pedig hazai pályán játsszanak. „Az elmúlt néhány nap alatt sikerült intenzív edzéseket tartani. Inkább a taktikai gyakorlatokat végeztek a fiúk. Így gondolom, erőnlétileg egy félidőt maximális bedobással tudnak játszani” – mondta lapunknak Dobos Csaba klubelnök, aki szerint háromesélyes a meccs. „Úgy tudjuk, a beszterceiek is alaposan megfiatalított kerettel kezdték meg a tavaszi idényt. Bár a mi csatársorunkban vannak hiányosságok, a védelem megerősödött, ezért gondolom azt, hogy kiegyenlített mérkőzés lesz” – folytatta.
A mai mérkőzés előtt egyébkét a Turul a táblázat utolsó előtti, 17. helyén áll, a beszterceiek pedig a kilencedikek. Jó hír még a mikolaiaknak a mai találkozó előtt, hogy a szövetség szabálymódosítása értelmében az idény végén hat helyett csak négy csapat esik ki egy csoportból a III. Ligából. A Turul jelenleg öt ponttal van lemaradva a bennmaradást jelentő 14. helytől, ezt a pozíciót jelenleg a Zlatnai SK foglalja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!